Haberler

Görevlendirmeler Sayesinde "7'den 70'e" Hizmet Ulaşıyor

RAUF MALTAŞ - İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Şanlıurfa'daki belediyeler, yeni doğan bebeklerden asırlık çınarlara kadar toplumun her kesimi için ayrı ayrı sosyal projeler yürütüyor.

Görevlendirmeler dolayısıyla fiziki olarak yoğun hizmetlerin üretildiği Viranşehir, Halfeti, Bozova ve Suruç belediyeleri, daha önce hiç uygulanmayan sosyal projelerle vatandaşa yıllardır hasret kaldığı "devletin şefkat elini" uzatıyor.

Her belediye kendi sorumluluk alanında bulunan yerlerde, "Hoş geldin bebek" projesi kapsamında, yeni doğum yapan annelere çocuğu için ihtiyaç duyduğu her şeyi hediye ediyor.

Her ilçede sayısı 5 ile 10 arasında değişen eğitim çağındaki çocukların mahalle ve okullarına, keyifli vakit geçirebilecekleri oyun gruplarının yanı sıra modern teknolojilere göre yapılan, içerisinde futboldan masa tenisine kadar birçok sporu aynı anda yapabilecekleri sosyal tesisler kazandırıldı.

Askere gidecek gençlere yönelik "Güle Güle Mehmedim" projesi geliştiren belediyeler, adaylara askerlik dönemi boyunca ihtiyaç duydukları giyim ve diğer malzemeleri de armağan ediyor.

Belediyeler, yeni evlenecek çiftlerden hem nikah masrafı almıyor hem de düğünlerine katılarak çeşitli hediyelerle çiftlerin en mutlu günlerine ortak oluyor.

Şimdiye kadar kapısı belediyelerce çalınmayan 85 yaş üstü asırlık çınarlar ise belediye ekipleri tarafından tek tek evinde ziyaret edilip, çeşitli hediyelerle mutlu edilmeye çalışılıyor ve hayır duaları alınıyor.

Rehabilitasyon merkezlerinde kalan engelli çocuklar da bizzat belediye başkanları tarafından periyodik olarak ziyaret edilip, çeşitli hediyelerle sevindiriliyor.

Yine aralarında "Yetim ve öksüzler bayram ediyor", "Öğrencimizin kırtasiyesi bizden" gibi çok sayıda projeyle de yıllardır birçok hizmetten mahrum bırakılan halkın ihtiyaçları karşılanmaya çalışılıyor.

Bozova'da herkese ayrı hizmet

Bozova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Zekeriya Göker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ederek, ilçe halkını yıllardır hasret kaldığı hizmetlere kavuşturduklarını söyledi.

Göker, ilçe halkına hitap edebilecek büyüklükte yeni bir konferans salonunu da tamamlayarak hizmete sunduklarını belirtti.

İlçede daha önce sosyal belediyecilik adına bir emarenin bulunmadığını vurgulayan Göker, şöyle konuştu:

"Biz beşiktekinden eşiktekine kadar hizmet sunmaya çalışıyoruz. Yeni doğan bebeğimize 'Hoş geldin bebek' projesi kapsamında yaklaşık 150 lira değerinde hediye gönderiyoruz. Bir annenin doğum aşamasında neye ihtiyacı varsa bu paketimizde hepsi mevcut, içinde yok yok. Geçen yıl 11 bin 600 öğrencimize kırtasiye yardımında bulunduk. Devletimiz kitapları karşılıyor biz de belediye olarak kırtasiyelerini karşılıyoruz. Yine 10 binin üzerinde çocuğumuzu giydirdik. Özel rehabilitasyon merkezimizdeki çocuklarımızı da ayrıca giydiriyoruz. İlçemizdeki her taziyeye belediyemizden bir koli gönderiyoruz, içerisinde 3 kilo çay, 15 kilo şeker ve bin bardak bulunuyor. Merkezdeki tüm camilerimizin tuvaletlerini yıktık yeniden yaptık, buraları bir Müslüman'a yakışır hale getirdik. Camilerimize 10 bin metrekare halı döşedik. Merkezdeki iki atıl alanı güzel bir çay bahçesine çevirdik, buralara ikram çeşmesi koyarak vatandaşa meşrubat ikramında bulunuyoruz."

Viranşehir'de eli öpülmeyen yaşlı kalmadı

Viranşehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ömer Çimşit da altyapı ve üstyapı çalışmalarının yanı sıra sosyal belediyecilik çalışmalarına da hız verdiklerini söyledi.

Özellikle sosyal hizmetlerle kısa sürede vatandaşın takdirini kazanmayı başardıklarını belirten Çimşit, dikiş nakış, kuaförlük, müzik, resim ve Kur'an kursları, semt sahaları ve parklar açarak halkın ihtiyaç duyduğu alanlara yönelik yatırımlar yaptıklarını ifade etti.

Çimşit, ilçe genelinde daha önce uygulanmayan 6 yeni sosyal proje yürüttüklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"İnsanımıza değer veriyoruz, halkımızı kucaklamaya çalışıyoruz. Aslında birçok belediyenin uyguladığı proje ama buralarda bu tür projeler uygulanmıyordu. Geçen yıl 7 bin 200 'Hoş geldin bebek' paketi hediye ettik. Bu yıl 8 bin 400 paket daha dağıtacağız. Askere giden tüm vatandaşlarımıza ayrı bir destek veriyoruz. Geçen yıl bin 400 kişiye verdiğimiz destek bu yıl da devam ediyor. 'Bir yastıkta bir ömür' projemiz var. Yeni evli çiftlere hediye paketi veriyoruz. Yaşlıların ise gidip ellerini öpüyoruz, dualarını alıyoruz. Asırlık çınarlar' projesiyle de 2017 yılında 250 gül paketi ulaştırdık 90 yaş üzerindekilere. Projemiz devam ediyor. Ziyaretçi yaşını 80-85'e kadar da çekmeyi düşünüyoruz. Taziyelere de 25 koli içme suyu desteği sağlıyoruz. Yaşlı ve engellilere yönelik evde bakım hizmetimizin maliyeti 1 milyon 400 bin lira. Belediyemizde gelirleri artırdık, artırdığımız gelirlerle de sosyal projeler uyguluyoruz."

Halfeti'de evlere temizliğe gidiliyor

Halfeti Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şeref Albayrak da göreve başlayınca özellikle kadın, genç ve yaşlılara yönelik hizmetlere ağırlık verdiklerini söyledi.

Albayrak, bizzat kendisinin de eşlik ettiği belediye heyetleriyle de evlerine konuk oldukları vatandaşların çayını içtiklerini belirtti.

Sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirmeye çalıştıklarını vurgulayan Albayrak, "Engelli olan ve evinin temizliğini yapamayan vatandaşlarımızı tespit ediyoruz. Bu durumda 100'ün üzerinde vatandaşımız var. 'Şefkat elleri' projesi kapsamında halkımızın evine haftalık giderek hem kişisel bakımlarını hem de ev temizliklerini yapıyoruz." dedi.

Suruç'ta yalnız yaşayanlar unutulmuyor

Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tarık Açıkgöz de sosyal belediyecilik çalışmalarına önem verdiklerini söyledi.

İlçede görevlendirme sonrası konser, tiyatro ve sinema gösterimlerinin belediye sayesinde gerçekleştirildiğini ifade eden Açıkgöz, halıcılık, nakış ve pastacılığın da aralarında bulunduğu 12 farklı branşta kurs düzenlediklerini dile getirdi.

Suruç halkı ile iç içe olup, dertleriyle dertlendiklerini anlatan Açıkgöz, "Evde bakım hizmeti sunuyoruz. Sokakta karşılaştığımız her çocuğumuza oyuncak hediye ediyoruz. Özellikle evinde yalnız yaşayan vatandaşımızı düzenli olarak ziyaret ediyoruz. Camilerimizi ve taziye evlerimizin periyodik temizliğini üstlendik. Açtığımız çorba evinde vatandaşımıza her sabah ikramda bulunuyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title