Haberler

Görevlendirme Yapılan İlçelerin Çehresi Değişti

RAUF MALTAŞ - Şanlıurfa'da, geçen yıl İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirme yapılan ilçelerde yeni belediye yönetimlerinin yürüttüğü hizmetler ve Büyükşehir Belediyesi ile iş birliğinin artması sayesinde halkın memnuniyeti arttı.

Terör örgütü PKK/KCK'ya yardım ve destek verdikleri gerekçesiyle yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında görevden alınan belediye başkanlarının yerine, kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında geçen yıl vekaleten görevlendirme yapılan Halfeti, Bozova, Suruç ve Viranşehir ilçelerindeki belediyeler, halkı mahrum kaldıkları hizmetler ile buluşturmak için yoğun çalışma yürütüyor.

Yıllardır belediyelerin örgütsel faaliyetleri nedeniyle hak edilen hizmetin alınamadığı ilçelerde, görevlendirme sonrası başlatılan hizmet seferberliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin desteği ve birlikte yürütülen projelerle yavaş yavaş meyvelerini vermeye başladı.

Özellikle ilçelerin yıllardır yenilenmeyen ana güzergahları tek tek elden geçirilerek alt yapısı sağlam prestij caddelere dönüştürüldü. Birçok ilçenin merkez ve köy içi yolları da belediyelerin fen işleri ekipleri tarafından elden geçirilerek her kesimin hizmetten eşit pay almasına imkan sağlandı.

İlçeleri modern parklarla donatan belediyeler, okullara ve yeşil alanlara kurdukları oyun parklarıyla da miniklerin yüzünü güldürüyor. Daha önce sosyal çalışmanın da yürütülmediği ilçelerde, görevlendirme sonrası fiziki şartların iyileştirilmesine paralel olarak sosyal ve kültürel belediyecilik hizmetlerine de ağırlık verildi.

Her yaştan vatandaşın yüzünü güldürebilecek nitelikli hizmetlere imza atan belediyeler, dünyaya gözlerini yeni açan bebeklere yönelik "Hoş geldin bebek", askere gidecek gençlere yönelik "Güle güle Mehmedim", yaşlılara yönelik ise "Asırlık çınarlar" gibi projelerle çeşitli hediyeler dağıtıyor.

Gençler ve kadınlar ise gelir getirici faaliyetler, sosyal projeler ve kurslarla geleceğe hazırlanıyor.

"Başarılı buluyoruz"

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentteki 4 ilçede de hizmet anlamında büyük bir çaba gösterildiğini söyledi.

Belediyelerin, altyapıdan üstyapıya, temizlikten turizme kadar her alanda ilçelerini kalkındırmak için canla başla çalıştığına tanık olduklarını vurgulayan Çiftçi, vatandaşın da bu çalışmaları takdir ettiğini bildirdi.

Bu belediyeler ile koordineli çalıştıklarını aktaran Çiftçi, şunları kaydetti:

"Yol için iş makinalarımızı, asfaltımızı hemen gönderiyoruz. Temizlik araçlarımızı yolladık. Parklar konusunda devreye girdik, yapımlarını sağladık. Belediyelerimiz yavaş yavaş kendini topladı, kadrolarını kurdular. Çalışkan bir şekilde hemen hemen her gün görüşüyoruz, çalışmalarını gayet başarılı buluyoruz. Bugüne kadar hiçbir problem olmadı. Bizler büyükşehir olarak onlar için elimizden geleni yapacağız. Büyüklerimizden de bu talimatı aldık, 4 ilçemizde 'ak belediyecilik' anlayışını halkımıza göstermemiz lazım. Güzel projeler yürütülüyor, ilçelerle büyükşehirin tamamen bütünleşmesi var. Her şey temas halinde yürütülüyor, ortak projelerimiz var. Bu ilçelerimizde çok da 'büyükşehir veya ilçe görevidir' diye bakmıyoruz, çalışmaları topyekün sürdürüyoruz."

"Yoğun çalışma var"

İlçelerdeki her bir çalışmaya ayrı ayrı önem verdiklerini anlatan Çiftçi, bu kapsamda deneyimli personelin de buralarda danışmanlık görevi üstlendiğini dile getirdi.

Nihat Çiftçi, ilçelerde daha önce kaybedilen hizmet yoksunluğunu hızla gidermek için herkesin üzerine düşen görevin fazlasını yapmaya çalıştığını bildirdi.

İlçelerdeki çalışmaların yoğunluğuna dikkati çeken Çiftçi, şöyle konuştu:

"Yüz yıllık Suruç ilçesinde bugüne kadar ne bir metrekare park ne de bir çocuk park alanı yapılmış. Biz ise bir yıl içerisinde oraya 4 park yaptık. Suruç'ta büyük bir meydan yapacağız. Yeni sebze halini bitirdik, eski sebze halini eğitime tahsis ettik. Çevre yolunun yapımına başladık, prestij caddesini bitirdik. Altyapısı, kanalizasyonu, yağmur drenajlarını, semt sahalarını ve semt pazarlarını bitirdik. İlçelerimizde yoğun bir çalışma var, bu hizmetler bir yıldan sonra kendini göstermeye başladı. Şu an Suruç'a, Bozova'ya, Halfeti'ye ve Viranşehir'e girmeniz her şekliyle kendini fark ettiriyor, bunu halkımız, vatandaşımız bize söylüyor. Çok güzel gelişmeler var, gayet de memnunlar. Bizim yapmamız gereken belediyecilik anlayışını, alana en iyi şekilde yansıtmaktır."

Kaynak: AA / Güncel

İçişleri Bakanlığı Şanlıurfa Halfeti Bozova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title