Haberler

Görevlendirme Yapılan Belediyenin Kış Seferberliği

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çerçevesinde görevlendirme yapılan Doğubayazıt Belediyesi, bünyesine kattığı yeni iş makinesi ve ekipmanlarıyla karla mücadele seferberliği başlattı.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çerçevesinde görevlendirme yapılan Doğubayazıt Belediyesi, bünyesine kattığı yeni iş makinesi ve ekipmanlarıyla karla mücadele seferberliği başlattı.

Belediyeye görevlendirme yapılması sonrası çalışmalarına başlayan Doğubayazıt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ulaş Akhan yönetimindeki belediye ekipleri, ilçede 20 yıldır yapılamayan çalışmaları kısa sürede gerçekleştirdi.

Yaklaşık 3 ay önce 4 milyon lira kaynakla belediye bünyesine kazandırılan 15 adet yeni iş makinesi ve hizmet aracıyla ilçenin çehresini değiştiren belediye ekipleri, kış mevsiminde de hizmetlerine devam ediyor.

Yeni alınan araçlarla bahar aylarında ilçede bir çok altyapı, yol ve imar çalışmasını gerçekleştiren belediye ekipleri, belediyeye ait bazı araçlara kısa süre önce eklenen kar küreme bıçakları ve tuzlama aparatlarıyla da karla mücadeleye hız verdi.

İlçede yeni araçlarla yapılan karla mücadele çalışmalarına, ilçe merkezinde 30 kişilik temizlik personeli de katılıyor.

Belediyenin yanı sıra Doğubayazıt Kaymakamlığına bağlı ilçe özel idaresi ekipleri de kış hazırlıklarını tamamlayıp ilçe merkezi ve köylerde karla mücadele çalışması yürütüyor.

Özel idareye bağlı 12 personel, 7 iş makinesiyle 2 bin 250 metre rakımlı Balık Gölü ve 2 bin 550 rakımlı Tendürek Dağı Geçidi eteklerindeki köylerde yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

Ulaş Akhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hem belediye hem de kaymakamlık olarak kış hazırlıklarını tamamladıklarını anlattı.

Köylerde yaşayanlar dahil ilçe halkının mağdur olmaması için karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini dile getiren Akhan, "Belediye ve Kaymakamlık olarak ilçemizde tam anlamıyla karla mücadele seferberliği başlattık. İlçe merkezimize bu sene çok fazla kar yağmasa da biz hazırlıklarımızı yaptık. Yeni alınan araçlarımıza montelediğimiz tuzlama aparatları ve kar küreme bıçakları sayesinde kar ve buzla kaplı yollar artık zahmetsiz ve kısa sürede açılacak. Doğubayazıt'ta kar ve buzun aylarca yollarda kaldığı devir artık sona erdi. Ekiplerimiz 24 saat teyakkuz halinde." dedi.

Karla mücadelenin yüksek rakımlı köylerde özel idare ekiplerince yürütüldüğünü dile getiren Akhan, şunları kaydetti:

"Doğubayazıt geniş bir yüzölçümüne sahip. İlçe merkezimizde şu an fazla kar olmamasına rağmen bazı köylerimizde kar yağışı devam ediyor. Özellikle Tendürek ve Balık Gölü çevresindeki yüksek rakımlı köylerimizde, vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak için yol açma çalışmalarımız sürüyor. Ekiplerimiz aynı zamanda yaşanabilecek hastalıklara ve diğer olumsuzluklara karşı köylerdeki muhtarlar ve 112 Acil Servis ekipleriyle iletişim halinde. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için çalışmalarımız devam edecek."

Kaynak: AA / Güncel

Doğubeyazıt Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title