Haberler

Görevlendirme Yapılan Belediyeler Halkla Bütünleşiyor

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan belediyeler arasında bulunan Van'ın İpekyolu, Özalp ve Erciş belediyeleri ile Muş'un Bulanık Belediyesi, vatandaşlara daha iyi hizmet sunabilmek için imkanlarını seferber ediyor.

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan belediyeler arasında bulunan Van'ın İpekyolu, Özalp ve Erciş belediyeleri ile Muş'un Bulanık Belediyesi, vatandaşlara daha iyi hizmet sunabilmek için imkanlarını seferber ediyor.

İçişleri Bakanlığınca, terör örgütü PKK/KCK'ya yardım ve destek verdikleri gerekçesiyle haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında görevden alınan belediye başkanlarının yerine, KHK kapsamında görevlendirilen belediye başkanları, ilçelerdeki esnaf ve vatandaşları sürekli ziyaret ederek sıkıntılarını dinliyor.

Aksatılan hizmetlerin ve rafa kaldırılan projelerin hayata geçirilmesi konusunda önemli mesafeler kateden belediye başkanları, sosyal alanlarda da düzenlemeler yaparak vatandaşlara daha ferah ve huzurlu ortamlar yaratmaya çalışıyor.

Unutulan gül bahçesinin bakımı yapıldı

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan İpekyolu Belediyesi, Van'ın en önemli tarihi değerlerinden olan Van Kalesi yanında kurulan gül bahçesinin bakımını gerçekleştirdi.

Endemik gül türlerini de arasında bulunduran 2 bin ağaçlı Gülistan Parkı'nın bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle yok olmasına izin vermeyen belediye, kurduğu ekiple ağaçların bakımını gerçekleştirdi.

Kuruyan ağaç dallarını temizleyen ve budama işlemlerini tamamlayan ekipler, parkın genel temizliğini de yaparak vatandaşların kullanımına açtı. Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri 2 bin gül ağacıyla kentin en önemli mesire alanlarından biri olan parkı eski günlerine kavuşturmak amacıyla farklı projelerin uygulanacağını bildirdi.

İpekyolu Belediyesi, park çalışmasının yanı sıra Van depreminde hasar gördüğü için yıkılan ve yerine yenisi yapılan Atatürk Lisesi bahçesinde de peyzaj çalışması yaptı.

Öğrencilerin daha rahat ortamda zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla oyun parkları, yürüyüş yolları ve yeşil alan yapan Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kamelya ve oturma banklarıyla okul bahçesini eskisinden daha iyi hale getirdi.

Özalp Belediyesi halkla bütünleşiyor

Tutuklanan ve İçişleri Bakanlığınca görevinden alınan Özalp Belediye Başkanı Handan Bağcı'nın yerine görevlendirilen Özalp Kaymakamı Serdar Karal, göreve başladığı günden bu yana sık sık ilçedeki esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinliyor.

Belediye kaynaklarının etkin kullanılarak hizmete dönüştürülmesi ve yürütülen projelerden duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, ilçenin uzun zamandan bu yana alamadığı hizmetleri almaya başladığını vurguluyor.

Kırsal bölgelerdeki vatandaşları ziyaret eden, ilçe merkezindeki 692 esnafla da bir araya gelerek sıkıntılarını dinleyen Karal, "Görevi devraldığımızda belediyenin borcu 10 milyon liraydı. Belediyelerdeki yolsuzluk ve usulsüzlüklerin tespiti için adli ve idari incelemeler devam ediyor. Belediye çalışanlarının nerede çalıştığı, hangi işlerden sorumlu olduğu bilinmiyor ve personelde bir başıbozukluk hali söz konusu." dedi.

Van Büyükşehir Belediyesi uhdesindeki su şebekesinin "içilemez, sağlıksız" olduğunu, çöplerin yarattığı tehlikenin ilçe vatandaşlarını tedirgin ettiğini vurgulayan Karal, şöyle konuştu:

"İlçe genelinde kilitli parke taşı döşemesi ve kaldırım yenileme işleri, yüklenici firma ödemelerinin zamanında yapılmamasından dolayı ağır yürüyordu. Vatandaşlar bu hizmetler tamamlanmadığı için çamura esir edilmişti. Biz de bu sorunları çözmek için çalışmaya başladık. İlk iş olarak ilçeyi dolaşarak esnaf ve vatandaşları ziyaret ettim ve halkla toplantılar yaptım. Belediyeyle ilgili sorun ve önerilerini not aldım. İlçede yapılması gereken işleri yerinde görerek aciliyet sırasına göre görevli birimlere talimatlar verdim. İlçe genelinde temizlik seferberliği başlatarak çalışmalara hız verdik. Temizlik işlerinde çalışan personel yetersizliğini, diğer işlerde çalışan yani var-yok arasında olan personeli etkin bir şekilde temizlik işlerinde kullanarak çözdük."

"10 milyon lira borçla devraldık"

Karal, ilçede tek bir çöp kalmayıncaya kadar temizlik işlerinin devam edeceğini vurguladı.

İlçe genelinde kilitli parke taşı döşemesi ve kaldırım yenileme işlerinin 25 bin metrekaresinin eski belediye zamanında yapıldığını ancak bu dönemde çalışmaların çok ağır yürüdüğünü anlatan Karal, "İlçedeki mahalle yolları çamur deryasına dönmüştü. Görevi devralınca 60 bin metrekare kilitli parke taşı döşemesi, kaldırım yenilemesi ve yollara istinat duvarları yapıldı. İlçede bulunan parklar, oyun alanları için çalışma başlattık. Görevi devraldığımda belediyenin yaklaşık 10 milyon lira borcu vardı. Bu ekonomik sorunu çözmek için çalışma başlattık. Bütçe üzerinde plan ve program üzerinde çalışarak hedefe ulaşacağız." diye konuştu.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ile Ankara Büyükşehir Belediyesinden hizmetlerde kullanmak üzere araç talep ettiklerini anımsatan Karal, TBB'nin belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere araç, Ankara Büyükşehir Belediyesinin de 10 bin metrekare kilitli parke taşı desteğinde bulunduğunu söyledi.

"Halkımızdan büyük destek gördük"

Belediyeyi devraldıkları günden bu yana ilçe halkı ve devletten büyük destek aldıklarına dikkati çeken Karal, "İnsanımızdan talebim, biraz daha sabretmeleri ve bizi çalışmalarımız sürdürürken empatiyle yaklaşmalarıdır. Bilindiği üzere kış ayına giriyoruz, ilçede kış şartları çetin geçiyor. Belediye olarak kış hazırlığımız süratli bir şekilde devam ediyor. Kışın yolların kapanmasına karşı hamile ve kronik hastalığı bulunan vatandaşları tedbir amaçlı ilçe merkezinde misafir etmeyi planlıyoruz. Bu anlamda muhtarlarla koordineli olarak çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

- Erciş hak ettiği hizmetlere kavuşuyor

İlçe merkezindeki trafik ve park sorununu gidermek amacıyla ücretsiz otoparkları devreye sokan Erciş belediyesi, daha güvenli ve yaşanabilir bir kent meydana getirme amacıyla 60 noktaya gece görüşlü, plaka ve yüz tanımlama sistemli kamera alımı gerçekleştirdi. Kısa zamanda tamamlanıp aktif hale getirilecek projeyle ilçede güvenlik hizmetlerinin daha sağlıklı yürütülmesi sağlanacak.

İlçede vatandaşların en çok gittiği mesire alanlarından olan sahil yolunda kaldırım ve bordür temizlik hizmetlerini aksatmadan yürüten Erciş Belediye Başkanlığı, Çelebibağı, Kasımbağı, Yukarı ve Aşağı Kozluca, Hoca Ali, Latifiye, Keklikova, Aşağı ve Yukarı Çökek ve Adnan Menderes mahallelerinde stabilize yol, kilitli parke taşı ve çocuk oyun alanları projelerini başlattı.

Bulanık'ta "beyaz masa" kuruldu

İçişleri Bakanlığınca yapılan görevlendirmeyle belediye başkanlığına atanan Bulanık Kaymakamı Ömer Şahin, belediyede vatandaşların sıkıntılarını daha rahat yetkililere ulaştırmalarını sağlamak amacıyla "beyaz masa" kurdu.

Halkın hizmetlere ve yetkililere ulaşımının önündeki engelleri kaldırmak amacıyla projeyi hayata geçirdiklerini belirten Şahin, şunları dile getirdi:

"Buradaki mantık, 24 saat halkın sorunlarını kayda alıp, gerekli birimlere aktarılmasıdır. Santral numaralarını her tarafa asacağız. Bize santralden ulaşan kişilerin sorunlarını en kısa zamanda çözüp onlara geri dönüş yapacağız. En azından vatandaş ile belediye arasında bir köprü kuracağız. Muhtarlar yerel yönetimlerde önemli bir yere sahipler. Bütün mahalle muhtarlarımızı kapsayacak bir şekilde belediyemizde bir müdürlük kuruyoruz. Bize gelen şikayetler bu müdürlük vasıtasıyla bildirilecek. Bütün mahalle muhtarlarımıza birer ofis yapacağız. Kuracağımız ofisin donanımlarını belediyemizce karşılanacaktır. Ofislerde vatandaşların sorunlarını dinleyerek çözüm bulunacaktır."

Şahin, 1,5 aydan bu yana belediyede görev yaptığını anımsatarak, belirledikleri sıkıntıların çözümü konusunda gerekli planlamayı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden kendilerine araç yardımının yapılacağını söyleyen Şahin, "Bizler her konuda vatandaşlarımızın yanındayız. Hizmet için buradayız. Sivil toplum örgütleri ile birlikte hareket ediyoruz. Her şeyin en iyisini biz bilmiyoruz. Tüm önerilere açığız. Daha huzurlu, barışçıl, herhangi bir olay almadan, güvenli bir şekilde yaşamayı arzuluyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

İpekyolu Bulanık Erciş Özalp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title