Haberler

'Görevimiz Tff'yi Yönetmek Değil'

İstanbul Bakırköy 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin, Futbol Federasyonu Hakkında İhtiyati Tedbir Kararı Almasıyla Birlikte, Federasyon Genel Kurulunu Toplantıya Çağırmak, Toplantı Gündemini Belirlemek, Toplantı Açılışını Yapmak ve Yürütmekle Görevli ve Yetkili Olarak Atadığı Genel Kurul Düzenleme Kurulu, Görevlerinin Futbol Federasyonu'nu Yönetmek Olmadığını Açıkladı.

İstanbul Bakırköy 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin, Futbol Federasyonu hakkında ihtiyati tedbir kararı almasıyla birlikte, federasyon genel kurulunu toplantıya çağırmak, toplantı gündemini belirlemek, toplantı açılışını yapmak ve yürütmekle görevli ve yetkili olarak atadığı Genel Kurul Düzenleme Kurulu, görevlerinin Futbol Federasyonu'nu yönetmek olmadığını açıkladı.

Federasyondan tedbire itiraz

Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Lütfi Arıboğan, Kulüpler Birliği Vakfı Genel Sekreteri Yunus Egemenoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Delegesi Kamil Dizar'dan oluşan Genel Kurul Düzenleme Kurulu, yaptığı yazılı açıklamada, kurulun görevinin Futbol Federasyonu'nu yönetmek olmadığı belirtilerek, “Görevimiz, mahkemece belirlenen sınırlar içinde 5719 Sayılı Yasa gereği yapılması zorunlu olan genel kurul toplantısının hazırlık işlemlerinin yapılarak gerçekleştirilmesidir” denildi.

Yapılan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Futbol Federasyonu genel kurul delegelerinin başvurusu üzerine Bakırköy 2. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından genel kurulu toplamakla görevlendirilmiş bulunmaktayız. Mahkeme tarafından bize verilen görev, 5719 Sayılı Yasa'da öngörüldüğü şekilde olağan genel kurul gündemini belirleyerek, çağrıda bulunmak, açılışını yapmak ve yürütmekle sınırlıdır. Verilen görevi tam bir bağımsızlıkla mahkemenin görevlendirmesine uygun olarak, FIFA'nın tavsiye kararlarını da nazara alıp, hukuka uygun şekilde yerine getireceğiz. Bu görevin bir an önce yerine getirilmesi amacıyla çalışmalara başlamış bulunmaktayız. Tüm kulüplerimizden, Futbol Federasyonu'ndan, genel kurul delegelerimizden, tüm futbol ailemizden kurulumuza gerekli yardım ve desteğin sağlanmasını diliyoruz. Yapacağımız tüm çalışmalar ve gelişmeler kamuoyunun bilgisine düzenli olarak bildirilecektir."

İstanbul Bakırköy 2. Sulh Hukuk Mahkemesi, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ ve Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur'un başvurusu üzerine, 2 Ocak Çarşamba günü Futbol Federasyonu hakkında ihtiyati tedbir kararı almış, Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Lütfi Arıboğan, Kulüpler Birliği Vakfı Genel Sekreteri Yunus Egemenoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Delegesi Kamil Dizar'ı Futbol Federasyonu Genel Kurulu'nu toplantıya çağırmak, toplantı gündemini belirlemek, toplantı açılışını yapmak ve yürütmekle görevli ve yetkili kişiler olarak atamıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title