Haberler

Görevi devralan İmamoğlu İBB binası önünde konuştu -1

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, devir teslim törenin ardından İBB binası önünde toplananlara hitap etti.

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, devir teslim törenin ardından İBB binası önünde toplananlara hitap etti. İmamoğlu, "Bugün demokrasi bayramı, bugün İstanbul'un bayramı. Hep birlikte çok güzel işler başaracağımızın müjdecisi olan bir gün bugün İstanbul'a hayırlı olsun." dedi.
İl Seçim Kurulu'nda mazbatasını aldıktan sonra Saraçhane'de bulunan İBB binasına gelen İmamoğlu burada görevi devraldı. İmamoğlu daha sonra bina önünde toplananlara hitap etti. İmamoğlu, "Zengini fakiri eşitiz, eşitlik duygusu çok önemli. Ayrımcılık, Türk, Kürt, Ermeni'si, Rum'u, Yahudi'si herkes eşit, milletçe biriz biz biriz. Kıymetli dostlar Sünni'si, Alevi'si hep bir aradayız. Hristiyan'ı, Musevi'si birlikte mutlu olacağız, birlikte bu kente mutluluk yaşatacağız. 16 milyon bütün hemşerilerimi 16 milyon vatansever olarak bu millet, bu devlet için her zaman hizmeti en önemli karakter biliriz. Bunun mücadelesini verdik. 23 Haziran bir kez daha bu şekilde İstanbulluya büyük bir mesaj vermiştir." diye konuştu.
İmamoğlu, kendisine oy veren vermeyen herkese teşekkür ettiğini belirterek, "Bu süreçte demokrasiye katkı sundukları için bize destek veren vermeyen bütün siyasi partilere teşekkür ediyorum. Çok kıymetli oylarını alsak da almasak da eşit vatandaş olarak hepsine gururla hizmet sunacağım. Özellikle siyasi partilere teşekkür ederken, hem destek olan, hem demokrasiye katkı sunan HDP'li hemşerilerime teşekkür ediyorum. AK Partili hemşerilerime, MHP'li, DSP'li, BBP'li, Vatan Partili, Demokrat Partili dostlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca demokrasiyle her ortamda katkı sunarak adaylığını devam ettiren Vatan Partisi adayına teşekkür ediyorum. Ama özellikle demokrasiye büyük katkısı olan, demokrat duruşuyla sürece saygı duyan Saadet Partisine ve adayına teşekkür ediyorum. Ben İstanbul halkının öncüleri olarak bize her ortamda, her aşamada, sahip çıkan, yanımızda olan, kampanyaya katkı sunan İstanbul gönüllülerine teşekkür ediyorum. Bu İstanbul gönüllülüğü kavramı, sadece seçimle kalmayacak. Aynı zamanda bu gün itibariyle bütün İstanbullu gönüllü olmaya davet ediyorum. Türkiye'nin yaratıcı insanlarına Türkiye'nin iş insanlarına, Türkiye'nin emekçilerine, kısacası o büyük kalpleriyle İstanbul'un çocuklarına teşekkür ediyorum. Ben İstanbul'un enerjisi olan ve enerjisiyle beni hiçbir zaman yalnız bırakmayan, İstanbul'un gençlerine teşekkür ediyorum. İstanbul'un kadınlarına teşekkür ediyorum, toplumun vicdanı kadınlara teşekkür ediyorum. Bu şehrin beyefendilerine, bu şehrin insanlarına güzel hemşerilerime teşekkür ediyorum. Ama özellikle altını çizerek cesaretleriyle, bugüne kadar yanımızda olan, bundan sonra da yanımızda olacağına inandığım sanatçılara teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.


"BENİM SEFER GÖREV EMRİM ÇIKTI"
İmamoğlu, "Size söz verdiğim gibi İstanbul'da israf bitecek, tasarruf başlayacak. Gelir adaleti başlayacak, hakça, hukuka uygun eşit bir şekilde İstanbul'un nimetlerine 16 milyon insana paylaştıracağım. Biliyorum benim sefer görev emrim çıktı. Kendimi bu şehrin insanlarına kendimi bu şehrin çocuklarına, gençlerine, adayacağım ve sizler için gece gündüz çalışmaya söz veriyorum.  Artık zaman kaybetme vaktimiz bitti. Hiçbir lüksümüz yok, gece gündüz çalışmamız lazım, seçim bitti. Yaptığımız İstanbul buluşmasıyla artık hepinizin bana yardımcı olmasını istiyorum. Çözüm üreteceğiz, İstanbul'a herkesin gönül vermesini istiyorum. Hep birlikte birbirimize yardımcı olacağız. Bana yardımcı olmanızı istiyorum. Hep birlikte İstanbul'da benimle beraber çalışmaya hazır mıyız? Birlikte İstanbul'u ayağa kaldıracağız. İş insanlarına mali anlamda hazır olan iş insanlarına sesleniyorum. İlk etapta başta kreş kampanyamız olmak üzere çocuklara ve sosyal anlamdaki bir çok projemize eşlik etmelerini bekliyorum. İstanbul'un her kesimini bu süreçte seferberliğe davet ediyorum." ifadelerini kullandı.


"İSTANBUL ADİL BİR KENT OLACAK"
Ekrem İmamoğlu konuşmasına şöyle devam etti:
"Biz bu şehrin inançlarını, kurucu değerlerini, hep birlikte var edeceğiz. Şehrin her kesimin insanlarına saygınlık kazandıracağız. Göreceksiniz başka bir mutluluk sevgi saygı ve huzur ortamı inşa edeceğiz. Bütün İstanbul'a sesleniyorum bugün itibariyle trafikte korna çalmayacağız. Yolda giderken arabadan camdan dışarıya çöp atmayacağız, yere atmayacağız, atanları uyaracağız. İstanbul'u hep birlikte temiz tutacağız. Yaya geçidinde yaya gördüğümüzde ona araçlar ve şoförler yol verecek, uygar bir şehir olacağız. Otobüste metroda yaşlı bir hemşerimizi gördüğümüzde hamileye, engelliye yol vereceğiz. Kibar İstanbullular olacağız, uygar İstanbullular olacağız, bize yakışanı yapacağız. Bu şehir de her yönüyle başka bir dönem başlatıyoruz. Biz bu şehrin her anının sizinle paylaşacağız. Şeffaf katılımcı bir İstanbul olacağız. Hiç kimseyi dışarıda bırakmayacağız. İstanbul adil bir kent olacak, hızlıca hizmet üretecek. Buradan duyurmak istiyorum, işine sahip alın teri döken, bu şehir için çalışan kişiye partiye değil,16 milyon İstanbullu için çalışan her büyükşehir belediye çalışanını yeri başımın üstünde, ama başka öncelikleri olan varsa iş hukuku, ahlakına göre davranmıyorsa, belediyede başka işler peşinde koşuyorsa benim onunla işim olmaz. Liyakatiyle çalışanları başımızın üzerinde tutacağız. Bu şehirde biz onlar diye bir ayrım olmayacak. Biz bu şehrin 16 milyon insanını rengi ahengi olarak görüyoruz. Biz bu şehirde kaynakları adil dağıtmaya geliyoruz. Bu şehir hoşgörü şehri olacak, herkesi içine katan. Seçimin kazanını biz ya da buradakiler değil, İstanbul ve Türkiye'dir."


- Kenarlı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul İmamoğlu Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title