Haberler

Gördes'te Hıdırellez

Gördes Belediyesinin organize ettiği piknik çam alanında yedincisi düzenlenen Hıdrellez Kültür Festivali, çeşitli aktiveler içerisinde kutlandı.

Gördes Belediyesinin organize ettiği piknik çam alanında yedincisi düzenlenen Hıdrellez Kültür Festivali, çeşitli aktiveler içerisinde kutlandı.

Şenliğe AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Gördes İlçe Kaymakamı Hakan Bilgin, Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Gördes İlçe Emniyet Amiri İsmail Boyacı, Gördes İlçe Milli Eğitim Müdürü Tufan Çelik, Güneşli Belde Belediye Başkanı Rıza Dilcan, Gördes AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Esen,Gördes Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi İlhan Türe,Süleyman Doruk da hazır bulundu. Bu yıl yedincisi düzenlenen şenliklere yağmura karşın binlerce kişi katıldı.

Gördes İmam Hatip Lisesi Mehter takımının birbirinden güzel mehter marşların sergilenmesinden sonra açılış konuşması yapan Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, "Hıdırellez hepinizin bildiği gibi birlik beraberliğimizin sembolüdür. Eski Gördes'ten bu zamana bizlerin deyimi ile aşağı Gördes'te Hıdırellez dede başında, umman deresinde ve çayda kutlana gelmiştir. Hepimizin bir örfü bir adetidir. Bundan yaklaşık 7 yıl önce Gördes'te güzel ve güzide bir okul yapmak üzere Gördesliler Gördes'i sevenler kollarını sıvadı yola çıktı. Bu birlikteliği bu beraberliği perçinleyerek Gördes Meslek Yüksek Okulunun yeni güzide binasını yapmak için burada hıdrellez şenliklerinin ilkini yaptılar. Bizler de o gün buradaydık,

o kutlamaların içerisindeydik. Bu birliktelik sayesinde Gördesimize güzel bir eser kazandırdık" dedi.

Program yöresel halk oyunları ve O Ses Gördes yarışmasında dereceye giren öğrencilerin konser vermesinden sonra AK Parti Manisa Milletvekili Doçent Doktor Selçuk Özdağ'ın girişimleriyle ve Manisa İl Özel İdare kaynaklarıyla sağlanan iki adet tekerlekli sandalyenin ihtiyaç sahiplerine verilmesiyle sürdü.

Şenlikte katılımcılara 15 kazan yöresel keşkek ve höşmerim tatlısı dağıtıldı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hıdırellez Hıdrellez Gördes Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title