Haberler

    Google Maps, Windows Phone 8 Cihazlarda Çalışmıyor

    Dünyaca ünlü harita servisi Google Maps'in mobil platformun en genç işletim sistemlerinden Windows Phone 8'de çalışmadığı ortaya çıktı.

    Emre Çetinkaya - - Google ile Microsoft'un arasındaki rekabet farklı boyutlara taşınmaya başladı. Google tarafından gelen açıklama ile Windows Phone 8 kullanıcılarının şu sıralar hiçbir Google servisinden yararlanamayacağı ortaya çıkmıştı. Çünkü Google, yeni işletim sistemi Windows Phone 8 için herhangi bir uygulamasını geliştirmeyi düşünmediklerini, belki ileride bu işletim sistemine gösterilen ilginin büyümesi halinde böyle bir durumu düşünebileceklerini bildirmişti.

    Bu durum tabii Google'ın dünyaca ünlü harita servisi Google Maps için de geçerliydi. Ancak Windows Phone 8 kullanıcıları Google Maps'e internet tarayıcıları üzerinden bağlanabileceklerini düşünüyorlardı. Ancak durumun o kadarda kolay olmadığı ortaya çıktı. Son gelen bilgilere bile Windows Phone 8'li cihazınızdan internet tarayıcınızı çalıştırıp, Google Maps'e bağlanmak istediğinizde, tarayıcı sizi otomatik olarak Google'ın arama sayfasına yönlendiriyor.

    Zaten halihazırda Windows Phone 8'in uygulama mağazasında yer almayan Google Maps'e internet tarayıcıları yoluyla da ulaşamayan Windows Phone 8 kullanıcıları şu an için Google'ın harita servisinden mahrum kalacaklar. Windows Phone 8 kullanıcıları Google Maps'ten yararlanmak için Google'ın Windows Phone 8 için harita servisini geliştirmesini bekleyecekler.

    Emre Çetinkaya - Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Emre Çetinkaya Microsoft Google Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title