Haberler

Google'ın Avukatı: Arama Motorları İçerik Sağlayıcı Kabul Edilemez

Türkiye'de ilk kez İzmir'de Kültürpark Fuar Alanı'nda düzenlenen Uluslararası Bilişim Kurultayı'nda 'İnternet özgür mü' konulu panel düzenlendi.

Türkiye'de ilk kez İzmir'de Kültürpark Fuar Alanı'nda düzenlenen Uluslararası Bilişim Kurultayı'nda 'İnternet özgür mü' konulu panel düzenlendi. Panelde arama motoru Google'nin avukatı Gönenç Gürkaynak da konuştu. Google'ın sahibi olduğu ve Türkiye'de erişimi engellenen video paylaşım sitesi 'Youtube'a Maliye Bakanlığı tarafından kesilen 30 milyon liralık vergi cezası hakkında açıklama yapmayan Gürkaynak, kendilerine, 'arama motoruna anahtar kelimenin verilmesi suretiyle belli konuların çıkmaması' talebiyle gelindiğini belirterek, "Bu mümkün olan bir şey değil. Arama motorları içerik sağlayıcı kabul edilemez" dedi.

Türkiye'de erişimi engellenen Youtube'a kesilen 30 milyon liralık vergi cezasını gündemdeyken arama motoru 'Google'ın avukatı, Elig Hukuk Bürosu'ndan Gönenç Gürkaynak, 'İnternet Özgür mü' konulu panelde 'Türk internet hukuku uygulamasının ve mevzuatının evriminin ilk dönemini tamamlaması için öneriler ve gözlemler' konulu sunum yaptı. Gürkaynak, vergi cezası konusunda açıklama yapmayacağını vurgulayarak, "Buraya davet edildiğimde Google hakkındaki sıcak gelişmelerin hiçbiri yoktu. Akademisyen ve hukukçu kimliğimle bu daveti kabul ettim" dedi.

ARAMA MOTORLARI İNTERNETİN SAHİBİ DEĞİL

Gürkaynak, arama motorlarının internetin hamisi ve sahibi gibi görülmesi anlayışından vazgeçilmesi gerektiğini belirtti. Gürkaynak, "Arama motorları, internette her ne ters gidiyorsa bunun çözmekle sorumlu değildir. Arama motoru arama yapar. İnternette görüntülerinin kaldırılmasını isteyen kişi, bunu arama motorundan değil, internete sunan adresten kaldırtmalı. Bize arama motoruna anahtar kelimenin verilmesi suretiyle belli konuların çıkmaması talebiyle geliniyor. Bu da mümkün olan bir şey değil. Arama motoru içerik sağlayıcı kabul edilemez" dedi.

İnternet mevzuatının son derece iyi bir mevzuat olduğunu, ancak süresini tamamladığını ifade eden Gürkaynak, "Aksi taktirde dinamizmini kaybeden bir durumda kalabilir. İnternet mevzuatımız yerden yere vurulacak bir mevzuat değil. Yargı bu konuya eğiliyor, bakıyor, bu mevzuatın internetle beraber akabilen dinamik bir mevzuat olması zorunluluğu vardır" ifadelerini kullandı.

İfade özgürlüğü konusuna da değinen Gürkaynak, "İfade özgürlüğü gibi bir mistik değeri buradan tanımlamayla bu işe girerseniz arkada pek bir şey kalmıyor. Her zaman herkesi rahatsız eden bir şey olabilir. Türkiye gibi hassasiyetleri çok yüksek bir ülkede ifade özgürüğünü her şeyden bağımsız ilk baştacı edilen değer olarak tanımlıyoruz" diye konuştu.

Elif DEMİRCİ- Hakan GÜNGÖRDÜ/ İZMİR, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe UEFA Konferans liginden elendi mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title