Haberler

Google Home Kullanılarak Wal-Mart'tan Alışveriş Yapılacak

Güncelleme:

Wal-Mart müşterileri, Google Home cihazını kullanarak sesli komutlar ile sipariş verebilecekler.

E-ticaret devi Amazon.com ile rekabetini güçlendirmek isteyen Wal-Mart, Google ile işbirliğine gidiyor. Hürriyet'te yer alan habere göre Walmart müşterileri eylül ayı sonundan itibaren mağaza hesaplarını Google'ın servisleri ile bağlantılı hale getirerek yüzlerce ürünü sesli komut ile sipariş edebilecekler. Müşteriler bu hizmet için Google Home cihazını kullanacaklar.

WAL-MART

Wal-Mart Stores Inc. Sam Walton tarafından kurulmuş dünya çapında şubeleri olan bir Amerikan perakende satış yapan mağazalar zinciridir. Amerika Birleşik Devletleri'nin birçok eyaletinde şubeleri vardır. Wal Mart, Amerika'nın önemli ekonomi dergisi Fortune'nun 2007 sayısında yer alan "Amerika'nın en büyük yatırımlarını yapan 500 şirket" (Fortune Global 500) raporunda "Dünya çapında yüksek ciro yapan şirket" olarak yer almıştır. Wal Mart mağazalar zincirinde büyük çoğunluğu Amerika'da olmak üzere 2.1 milyon insan çalışmaktadır.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Hürriyet Google Teknoloji Dünya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title