Haberler

Goodyear, Avrupa ve Türkiye'deki tesislerinde yenilenebilir enerjiye geçiyor

Goodyear'ın Avrupa ve Türkiye'deki tesislerinde yenilenebilir enerjiye geçmesi kararı, şirketin 2023 yılına kadar karbon emisyonları yoğunluğunu yüzde 25 azaltma hedefini güçlendiriyor.

Goodyear'ın Avrupa ve Türkiye'deki tesislerinde yenilenebilir enerjiye geçmesi kararı, şirketin 2023 yılına kadar karbon emisyonları yoğunluğunu yüzde 25 azaltma hedefini güçlendiriyor.

Goodyear'dan yapılan açıklamaya göre, The Goodyear Tire & Rubber Company; Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'daki tesislerinde 2022 yılı sonuna kadar yüzde 100 yenilenebilir enerji tedarikine yönelik çok aşamalı bir planın ilk adımı kapsamında Avrupa ve Türkiye'de bulunan Goodyear tesislerinde yüzde 100 yenilenebilir enerjiye geçeceğini duyurdu.

Şirketin uzun vadeli iklim stratejisini geliştirmesi doğrultusunda verilen bu karar, Goodyear'ın operasyonel etkilerini azaltmasını sağlayacak olup, aynı zamanda şirketin 2023 yılına kadar karbon emisyonu yoğunluğunu 2010 yılı seviyesine göre yüzde 25 azaltma hedefiyle de uyumlu durumda bulunuyor. Yayınladığı son Kurumsal Sorumluluk Raporu'na göre Goodyear, 2020 yılında karbon emisyonları yoğunluğunu yüzde 19 azaltmayı başardı.

Yaklaşık 700 bin megavat saat yenilenebilir enerji satın alan Goodyear, Fransa, Almanya, Lüksemburg, Polonya, Slovenya, Türkiye ve Hollanda'daki üretim tesislerinin sürdürülebilir elektrikle çalışmasını sağlayabilecek. Bu geçiş sonucunda şirketin karbon ayak izi 260 bin tona kadar düşecek.

Goodyear, bu kritik geçişi gerçekleştirmek için hidroelektrik, rüzgar enerjisi, güneş enerjisi ve jeotermal biyokütle enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynakları kullanımını artıracak. Elektriğin yenilenebilir enerji kaynaklarıyla üretilmesini sağlamak adına Goodyear, enerji alımlarını, elektrik müşterilerine enerjilerinin kaynağı konusunda bilgi veren Menşe Garantisi (GoO) ile gerçekleştiriyor.

"Karbon ayak izimizi azaltma kararlılığımızla mükemmel bir biçimde uyuyor"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Goodyear EMEA Başkanı Chris Delaney, "Bu üretim tesislerinde yüzde 100 yenilenebilir enerjiye geçiş kararımız, karbon ayak izimizi azaltma kararlılığımızla mükemmel bir biçimde uyuyor. Bu karar ayrıca, hepimiz için daha iyi bir gelecek sağlamak adına Goodyear'ın çevresel etkilerini sürekli azaltmaya yönelik ciddi adımlar attığımızın bir göstergesi." ifadelerini kullandı.

Söz konusu geçiş, Goodyear'ın karbon emisyonlarının azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla aldığı bir dizi önlemden sadece biri. Şirketin bu yılın başında yapacağını duyurduğu, Lüksemburg'un ilk büyük ölçekli güneş enerjili otoparkı şu anda kullanımda bulunuyor.

Bu arada, yenilenebilir enerjiye geçişte ilk aşamaya dahil edilecek ülkeler Fransa, Almanya, Lüksemburg, Polonya, Slovenya, Türkiye ve Hollanda olacak. Güney Afrika'daki Goodyear tesisleri ile Sırbistan ve İngiltere'deki Cooper Tire tesisleri ikinci aşama için değerlendirilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Goodyear Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title