Haberler

Gönüllerinden Kopanlarla Hasta Refakatçilerine İftar Sofrası Kuruyorlar

Bursa'daki Dilruba Evleri Yardımlaşma Derneğinin gönüllüleri, evlerinde pişirdikleri yemekleri, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin bahçesinde refakatçilere dağıtıyor Dernek Başkanı Okur: "Biz ev hanımları olarak toplanıp pişiriyoruz bu yemekleri. Usta aşçılarımız yok. Buna rağmen o çorbayı alabilmek için insanlar saatlerce sıra bekliyor" Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Tekcan: "Ramazan boyunca her akşam 200 civarında kişiye iftar veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz"

BÜŞRA NUR ÖZCAN - Bursa'da faaliyet gösteren bir derneğe üye ev kadınları, her gün evlerinde hazırladıkları yemeklerle hastane bahçesinde iftar sofrası kurarak hasta refakatçilerine ramazan sevinci yaşatıyor.

Dilruba Evleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Hatice Okur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derneğin, 4 arkadaşın, 8 yıl önce ramazan ayında küçük bir evin mutfağında pişirdiği yemekleri yardıma muhtaç ailelere dağıtmaya başlaması sonucu kurulduğunu söyledi.

Hasta refakatçilerine iftar verme düşüncesinin ise yaklaşık 4 yıl önce bir yakınını getirdiği hastanede bazı refakatçilerin ücretli yemekten yemediğini fark etmesi sonucu ortaya çıktığını belirten Okur, böylece ramazanda ücretsiz yemek dağıtmaya karar verdiklerini anlattı.

Hastanede 3 ay, 6 ay kalanlar bulunduğunu ve günlük 3-5 liralık yemek bedellerinin toplandığında büyük bir miktar olabildiğini dile getiren Okur, şöyle devam etti:

"Ramazan ayının başlamasına bir hafta vardı. Yakınlarda market yok, insanların kolay ulaşabileceği bir alışveriş merkezi yok. Bursa'daki hastaların gelip giden ziyaretçileri yemek getirse de başka illerden gelen hastalar için çok zor bir durum. Arkadaşlarıma, 'Burada iftar versek nasıl olur?' dedim, 'Olur' dediler. İki masa götürdük ve üzerlerine tencerelerimizi koyduk. Biz dağıttık, insanlar çamlıkta orucunu açtı, iftarını yaptı."

- "Karpuza hasret insanlar var"

Okur, hastane bahçesinde 4 yıldır iftar vermeyi sürdürdüklerini ifade ederek, uzun kuyruklarda bekleyen refakatçilerin, yemeklerini aldıktan sonra dernek gönüllülerinin serdiği hasırların üzerine oturup oruçlarını açtığını, yemeklerini yiyip çaylarını içtiğini belirtti.

Akşam ezanından 30 dakika sonra bile yemek sırasının bitmediğini vurgulayan Okur, şunları kaydetti:

"Gerçekten ihtiyacı olmayan, bu kadar yemek sırası bekler mi? Biz ev hanımları olarak toplanıp pişiriyoruz bu yemekleri. Usta aşçılarımız yok. Buna rağmen o çorbayı alabilmek için insanlar saatlerce sıra bekliyor. Bir karpuza hasret insanlar var. Bir gün iftarda karpuz da dağıttık. O gün lösemili bir çocuğun annesi, 'Çocuğum günlerdir karpuz diye ağlıyor ama nasıl ve nereden alacağımızı bilemediğimiz için alamadık' dedi. Eskişehir'den gelmişler, başlarında babaları yok. O karpuza o kadar çok sevindiler ki... 'Aylardır şu yemeği yemedik' diyenler var ve o yemeği görünce çok seviniyorlar."

Derneğin yönetim kurulu üyesi Cemal Tekcan ise hastanenin kent merkezinden uzak olduğunu ve bundan dolayı burada ücretsiz iftar yemeği vermek istediklerini söyledi.

Yemek dağıtımında görev alanların, dernek gönüllüsü olduğuna işaret eden Tekcan, "Ramazan boyunca her akşam 200 civarında kişiye iftar veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz" ifadesini kullandı. - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Uludağ Üniversitesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title