Haberler

Gönülbağı Projesiyle Gönülleri Fethediyorlar

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Erzincan İl Müdürlüğü’ne bağlı Erzincan Kız Yurdu ve Terzibaba Erkek yurtlarında kalan öğrencilerin katkıları ile “Gönülbağı” etkinlikleri kapsamında Karakaya köyü ilköğretim okulu öğrencileriyle buluştular.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Erzincan İl Müdürlüğü'ne bağlı Erzincan Kız Yurdu ve Terzibaba Erkek yurtlarında kalan öğrencilerin katkıları ile "Gönülbağı" etkinlikleri kapsamında Karakaya köyü ilköğretim okulu öğrencileriyle buluştular.

Karakaya Gökbayrak İlköğretim Okulunda öğrenim gören 100 öğrenciyle KYK "Gönülbağı"etkinlikleri kapsamında buluşan KYK'lı öğrenciler ilköğretim öğrencilerine meyve suyu ve kek ikram ettikten sonra her öğrenci için götürdükleri ayakkabıları hediye ettiler. Öğrencilere ayakkabılarını kendi elleriyle giydiren öğrenciler, çocukların duydukları sevinç karşısında mutluluklarını gizleyemediler. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Erzincan yurtlarında kalan öğrenciler, "Gönülbağı" etkinleri kapsamında birçok faaliyet yaptıklarını belirterek; sevgi evleri, huzur evi, şehit yakınları ile gazilere yaptıkları ziyaretlere köy okullarını eklemekten büyük keyif aldıklarını ifade ettiler.

KYK'lı öğrencilerin getirdikleri 100 çift ayakkabının öğrencilere dağıtılmasında hazır bulunan Üzümlü Kaymakamı Fatih Acar, "Üzümlü ilçemizin Karakaya köyünde bulunan öğrencilerimizle birlikte Kredi ve Yurtlar Kurumunda kalan öğrencilerimizle beraberiz. KYK İl Müdürümüz Fevzi Sarıçiçek ile beraber güzel bir ana şahitlik ediyoruz. Sağolsun, KYK İl Müdürümüz buldukları hayırları öğrencilerimize dağıtıyorlar. Bütün öğrencilerimize bugün ayakkabı dağıttık. Ben Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürümüze ve öğrencilerine çok teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin. İnşallah bu mübarek Ramazan ayında kendilerine hayır dolu güzel günler diliyorum" dedi.

Konuyla ilgili duygularını dile getiren KYK Erzincan İl Müdürü Fevzi Sarıçiçek, "Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü olarak Terzibaba ve Erzincan yurtlarımızdaki öğrencilerimizle birlikte "Gönülbağı" etkinlikleri kapsamında; Üzümlü ilçemize bağlı Karakaya köyü ve Üzümlü ilçe merkezi olmak üzere 330 çift ayakkabıyı yavrularımıza dağıtıyoruz. Öğrencilerimizle birlikte hazırladığımız hediyelerimizi çam sakızı çoban armağanı olarak kabul etsinler. Onların gönlünü kazanmak, onları mutlu etmek adına gençlerimizi sosyal hayatın içinde tutarak; okul dışındaki akademik eğitimlerinin yanı sıra bu etkinliklerle de onların eğitimlerinin yanı sıra hayata daha donanımlı hazırlanmalarına yardımcı olmak istiyoruz. Bizlere katkı sağlayan Üzümlü Kaymakamı Fatih Acar'a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz M. Zeki Dumlupınar'a, Okul müdürümüz Ömer Aksu'ya çok teşekkür ederiz. Bizleri çok güzel karşıladılar. Sıcacık bir ortamdayız. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma şahsım ve kurumum adına çok teşekkür ediyorum" dedi.

KYK'lı ağabey ve ablalarından hediye alan öğrencilerinden Dilara Çınar, "Bize gelip ayakkabı dağıttılar. Bizi ziyaret ettiler. Bizlere meyve suyu ve kek de verdiler. Onlara çok teşekkür ediyoruz" diyerek duygularını dile getirdi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Terzibaba erkek yurdunda kalan öğrencilerden Murat İpek, "Bizler üniversite okumak için geldiğimiz Erzincan'da barındığımız yurttaki arkadaşlarımızla birlikte, "Gönülbağı" etkinlikleriyle birçok insanla kaynaşmayı, tanışmayı ve paylaşmayı öğreniyoruz. Sürekli almayı değil, vermenin de çok kıymetli olduğunu bu vesileyle görüyoruz. Yurt Müdürümüze ve bize bu imkanları sağlayan İl Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum" dedi.

Erzincan Kız yurdunda kalan Sümeyye Selçuk etkinlikle ilgili olarak, "İnanılmaz bir heyecan içerisindeydim. Çocuklarla buluşmak beni hep mutlu ediyor. Öğretmen adayıyım çünkü. İhtiyaçlarını karşıladığımız çocukların yüzlerindeki sevinç ve mutluluk muazzam bir şeydi. Kendimi orada bir öğretmenmiş gibi hissettim. Gelecek adeta avuçlarımız içerisindeydi." diyerek duygularını dile getirdi. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yurtlar Kurumu Erzincan Karakaya Üzümlü Yerel Haberler

title