Haberler

Gönül: ''Türkiye, Ortadoğu Konusunda Aklı Selim Hareket Etmektedir''

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ''Türkiye, İsrail ve Ortadoğu konusunda fevkalade aklı selim istikametinde hareket etmektedir. Filistin ve İsrail'e eşit mesafede olan Türkiye, iki tarafa da yapıcı şekilde elini uzatan tek ülkedir'' dedi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ''Türkiye, İsrail ve Ortadoğu konusunda fevkalade aklı selim istikametinde hareket etmektedir. Filistin ve İsrail'e eşit mesafede olan Türkiye, iki tarafa da yapıcı şekilde elini uzatan tek ülkedir'' dedi.

Gönül, Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait Seka Park Otelde, Kocaeli'ndeki yerel ve ulusal gazetelerin temsilcileri ve sahipleriyle kahvaltılı sohbet toplantısı yaptı.

Kocaeli Valisi Erdal Ata, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile AK Parti İl Başkanı Fikri Işık'ın da katıldığı kahvaltılı toplantıdan sonra gazetecilerin Türkiye ve dünya gündeminde olan sorularını yanıtladı.

Gönül, bir gazetecinin İsrail'in Lübnan'a yaptığı saldırıyı hatırlatması üzerine ''Türkiye, İsrail ve Ortadoğu konusunda fevkalade aklı selim istikametinde hareket etmektedir. Bildiğiniz gibi Filistin ve İsrail'e eşit mesafede olan Türkiye, iki tarafa da yapıcı şekilde elini uzatan tek ülkedir'' dedi. Türkiye'nin dış politikada üzerine düşen görevi yapmaya çalıştığını anlatan Gönül, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün iki kez taraflarla, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da ABD Başkanı Bush ile görüştüğünü söyledi.

Gönül, şöyle devam etti: ''Ancak, bu gibi uluslararası meselelerde en etkili, belki de nihai olabilecek çözüm mercii Birleşmiş Milletlerin Güvenlik Konseyidir.

Şu anda Güvenlik Konseyinden yapıcı bir karar, bu ihtilafı bir ölçüde olsun çözücü ve yönlendirici bir kararın çıkmadığını görüyoruz. Temenni ediyoruz ki, bu karar çıksın.

Her iki taraf için üzücü olan bu olay sona ersin. Türkiye bildiğiniz gibi Güvenlik Konseyi üyesi değildir. Bu nedenle bir girişimde bulunması mümkün değil.''

Bakan Gönül, bir gazetecinin ''Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Reha Taşkesen'in istifasından çok, neden dinlendiği ve kim tarafından dinlendiğinin kamuoyunda tartışılıyor. Bu konudaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?'' şeklindeki sorusunu ise şöyle yanıtladı:

''Siz işin dedikodu tarafını bana soruyorsunuz. Ben ancak resmi evrakını bilirim. Resmi evrakta böyle bir şey yoktur. Önümüze gelen resmi evrak Harp Okulu Komutanının emeklilik dilekçesidir. Genelkurmay da bunu uygun görmüştür. Bize düşen görev de bir görevlinin, önemli bir görev de olsa, şahsi talebini yerine getirmektir, bu talep de yerine gelmiştir.

Kimlerin dinleme yapabileceği kanunda bellidir. Bunun dışında dinleme yapıldığı iddiaları ispata muhtaçtır. Bize, resmiyete intikal etmiş herhangi bir dinleme olayı yoktur. Dinlendiğini iddia eden şahıs şikayetçi olursa bundan dolayı bir tahkikat açılır. Şu anda şikayetçi yok.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title