Haberler

Gönül Köprüsünün İkinci Kafilesi Uğurlandı

Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Başlatılan ve Turkcell'in Sponsorluğunu Yaptığı 'Gönül Köprüsü Projesi' Kapsamında, Van Milli Eğitim Müdürlüğü 462 Öğrenciden Oluşan İkinci Kafilesini Davul Zurna Eşliğinde İzmir'e Uğurladı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ve Turkcell'in sponsorluğunu yaptığı 'Gönül Köprüsü Projesi' kapsamında, Van Milli Eğitim Müdürlüğü 462 öğrenciden oluşan ikinci kafilesini davul zurna eşliğinde İzmir'e uğurladı.

Van Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan ikinci kafile öğrencileri, aileleri ve öğretmenleri ile birlikte son hazırlıklarını yaptılar. Çocuklarını uğurlamaya gelen aileler, Vali Özdemir Çakacak, Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, öğretmen ve öğrencilerle birlikte davul zurna eşliğinde halay çekerek eğlendi. Halayların ardından malzemelerini araçlara yerleştiren öğrenciler 33 öğretmenin gözetiminde 11 otobüs ile yola çıktı. Van'dan İzmir'e gidecek olan kafilenin bir hafta boyunca gezip, Batıdaki öğrencilerle kaynaşarak gönül köprüsü temelleri atacağı ve yeni dostluklar kazanacağı belirtildi.

İzmir'e giden kafileyi uğurlamaya gelen Van Valisi Özdemir Çakacak, bu projenin gönüller arasında çok güzel köprüler oluşturacağını ümit ettiklerini söyledi. Çakacak, "Bugün ikinci kafilemizi İzmir'e uğurluyoruz. 462 öğrencimiz 11 otobüs ile hareket edecek. Siz öğrencilerimizden Van'ı, Vanlının misafirperverliğini, tüm güzelliklerimizi onlara en iyi şekilde anlatmanızı istiyorum. Onları da Van'a davet edin, gelip buradaki güzellikleri görsünler. İzmir'e ve halkına sizin aracılığınızla selam ve sevgilerimizi yolluyoruz. Umarız güzel birliktelikler olur ve insanlar arasında güzel köprüler oluşur" dedi.

Büyük bir heyecan yaşadıklarını ifade eden öğrenciler ise, "İzmir'i çok merak ediyoruz. Bize böyle bir gezi imkanı sunan Milli Eğitim Bakanlığı'na teşekkür ediyoruz" diyerek memnuniyetlerini dile getirdi.

Duygusal anların yaşandığı uğurlama töreninde Vali Özdemir Çakacak, Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız ve Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez öğrencilere hayırlı yolculuklar diledi. Davul zurna eşliğinde çekilen halayların ardından otobüslerine binen öğrenciler, anne ve babalarına el sallayarak Van'dan ayrıldı.

(FG-MET-Y) 17.06.2008 16:22 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title