Haberler

Gönül Gözüyle Eğitim Veriyor

İnegöl Kaymakam Ali Akça, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulu'nda 3 yıldır öğretmenlik yapan görme engelli Erhan Kutlu'yu ziyaret edip, sınıfta anlattığı dersi takip etti.
İnegöl ilçe Milli Eğitim Müdürü...

İnegöl Kaymakam Ali Akça, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulu'nda 3 yıldır öğretmenlik yapan görme engelli Erhan Kutlu'yu ziyaret edip, sınıfta anlattığı dersi takip etti.

İnegöl ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ile birlikte Sosyal Bilgiler Öğretmeni Erhan Kutlu'yu sınıfında ziyaret eden Kaymakam Ali Akça, önce öğrencilerle birlikte oturarak, Kutlu'nun verdiği coğrafya dersini dinledi. Öğretmenin azmine hayran kalan Akça, "Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Hem sizleri görelim, hem öğretmeninizi ziyaret edelim, hem de biraz öğrencilik yıllarımıza geri dönelim istedik. O zamanlar tebeşirler vardı. Tebeşiri alırdık, gözümüz kapalı Türkiye haritasını çizerdik. Yine sevgili hocamız, gözleri görmeden, sizlerin gönüllerine hitap ederek, coğrafya dersini en güzel şekilde anlatıyor. Performansından çok memnun olduk. Kendisine ben huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Soyadı gibi kutlu bir öğretmen. Öğretmeninizin değerini bilin. Derslerinize iyi çalışın. Çünkü gelecek sizlerin omuzlarında yükselecektir" dedi.

Görme Engelli Sosyal Bilgiler Öğretmeni Erhan Kutlu ise, "Ziyaretten çok mutlu oldum. Ülkemizde engellilere değer verilmesi, onların hatırlarının sorulması sevindirici. Beni gerçekten bugün mutlu ettiniz. Benim arzum, bütün engelli vatandaşların topluma ve dünyaya katkı sağlamalarıdır. Ben de elimden geldiğince faydalı olmaya çalışıyorum. Ama ne kadar faydalı olabileceğim başkalarının takdirine kalmış biraz da. Bu 4. yılım. Dersimi diğer öğretmenler gibi anlatıyorum, diğer öğretmenlerin gözle yaptığını ben kulakla yapıyorum. Bunun dışında bilgisayar kullanıyorum. Bilgisayar günlük hayatımı çok kolaylaştırıyor. Kitap okuma makinem var. Dokümanlarını çok rahat okuyabiliyorum. Sınavlar için ise optik makinam var. Onun sayesinde sınavları kendim okuyorum. Bu sayede de diğer öğretmenlere aramızda pek bir fark kalmıyor" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kaymakam Ali Akça, Erhan Kutlu'ya çiçek takdim etti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Ali Akça İnegöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title