Haberler

Gönül Elçileri Yetiştirmeyi Hedefliyoruz" (2)

Türkiye Maarif Vakfı Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölge Sorumlusu Mütevelli Heyeti Üyesi Dr. Mustafa Göksu, Erbil Uluslararası Maarif Okulunun hem bölgede daha iyi tanınmasını hem de halklar arasında gönül elçileri yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Türkiye Maarif Vakfından oluşan bir heyet, Erbil kentinde, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Eğitim Bakanı Piştivan Sadık ve Erbil Valisi Nevzad Hadi ile ayrı ayrı görüştü.

Temaslarının ardından AA muhabirine konuşan Göksu, bugün Erbil Uluslararası Maarif Okulunun resmi açılışının yapılacağını söyledi.

Göksu, vakfın bütün dünyada FETÖ'den kalma bazı okulları devraldığını hatırlatarak devir işlemi gerçekleşmeyen okullara karşı ise alternatif okullar açmaya devam edeceklerini vurguladı.

Erbil Uluslararası Maarif Okulunun bu sene 570 öğrenciyle eğitim yılına başladığını belirten Göksu, "Okulun hem bölgede daha iyi tanınmasını hem de halklarımız arasında gönül elçileri yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu anlamda gönülle sınır coğrafyamıza öncelik veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Göksu, IKBY Eğitim Bakanı Sadık ile de bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyleyerek şunları kaydetti:

"(Bakan Sadık) burada bu okulların geliştirilmesi ve daha çok okul açmamızı talep etti. Biz de ilgili okullar devralınmadığı takdirde bu okullarımızın sayısını her geçen gün artırarak Erbil'de kardeşlerimizle gönül bağını daha da çoğaltacağız."

Görüşmelerde Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay, TMV Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Torpil, vakfın Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölge Koordinatörü Ramazan Turgut ile Irak Direktörü Muhammed Emin Şimşek ve diğer yetkililer katıldı.

Akşam saatlerinde ise AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, IKBY Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, Erbil Valisi Nevzad Hadi ile gazeteci Kemal Öztürk ve Nedim Şener'in de aralarında olduğu bir grup gazeteci okulu ziyaret etti. Vakıf yetkilileri tarafından ziyaretçilere okul hakkında bilgi verildi.

Erbil Uluslararası Maarif Okulunun resmi açılış töreni bugün yapılacak. Törene Türkiye'den gelen yetkililer ve gazetecilerin yanı sıra yerel yetkililer de katılacak.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Göksu Erbil Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title