Haberler

Gönen'deki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Balıkesir'in Gönen İlçesine Bağlı Haciveliobası Köyü Yakınlarında 5 Hektarlık Ormanlık Alanda Etkili Olan Yangının Kontrol Altına Alındığı Belirtildi.

Balıkesir'in Gönen ilçesine bağlı Haciveliobası köyü yakınlarında 5 hektarlık ormanlık alanda etkili olan yangının kontrol altına alındığı belirtildi.

Bandırma Orman İşletme Müdürü Arif Sarı, saat 15.00 sıralarında çıkan yangına Orman Genel Müdürlüğü'ne ait 2 söndürme helikopteri, 10 arazöz, çeşitli belediyelere bağlı itfaiye araçları ve 70 orman işçisiyle müdahale edildiğini belirtti. Yapılan ilk incelemelerde yangının yol kenarına atılmış bir sigara izmaritinden çıktığının belirlendiğini kaydeden Müdür Sarı, "Yangın ilk olarak ormanlık alanın Gönen-Balya Karayolu'na yakın olduğu alanda başladı. Büyük ihtimalle yangına yol kenarına atılan bir sigara

izmariti neden oldu. 5 yıl önce müdürlüğümüz tarafından ağaçlandırılan alanda, fıstık çamı ekili olan 5 hektarlık alan yandı. Zamanında yapılan müdahaleyle yangın akşam saatlerinde kontrol altına alındı" dedi.

Yangın alanında soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

(MEY-MŞ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title