Haberler

Golsüz Samba

Ay Yıldızlılar, Tugay'ın Milli Formaya Veda Ettiği Maçta Etkili Bir Futbol Oynadı. Direğe Takıldı, Pozisyonları Harcadı. Oyunun Süsü Olan Golü Atamamanın ve Sambacıları Elinden Kaçırmanın Üzüntüsünü Yaşadı.

Ay yıldızlılar, Tugay’ın milli formaya veda ettiği maçta etkili bir futbol oynadı. Direğe takıldı, pozisyonları harcadı. Oyunun süsü olan golü atamamanın ve Sambacıları elinden kaçırmanın üzüntüsünü yaşadı.

ALMANYA'DA FUTBOL ZİYAFETİ / Foto-galeri

BOSNA Hersek karşısında alınan sürpriz yenilginin şokunu atlatamadan, Brezilya karşısına moral için çıktık. Almanya’da Tugay Kerimoğlu’nun jübilesi niteliğindeki bu karşılaşmada takımımız 2008 Avrupa Şampiyonası Grup Eleme maçındaki tatsız görüntüsünden oldukça uzaktı. Fatih Terim, mağlubiyet sonrası eleştirilen Rüştü ve Servet’i kulübeye çekmiş, kaleci Hakan ile Emre’yi sahaya sürmüştü.

İlki başaramadık

Topa daha çok hakim olan takımımız, özellikle Hamit ile Brezilya kalesini bombaladı ama bir türlü yıkamadı. Sergilediğimiz futbol hem gurbetçileri, hem de izleyenleri mutlu etti. Ancak 2002 Dünya ve 2003’teki Konfederasyon Kupası’nda yıkamadığımız efsane takımı yine elimizden kaçırmanın burukluğunu yaşadık.

Teknik direktör Dunga yeni bir takım kurmanın hesaplarını yaparken, ilk yarı istediği sonucu alamayınca Ronaldinho ve Kaka gibi yıldızları ikinci yarı sahaya sürdü. Ancak daha istekli, daha hareketli ve pozisyona giren takımımız savunmasında fazla açık vermedi. 90 dakika boyunca istediğini yaptı ama son vuruşlara takılınca Dortmund’da bir ilk başaramamanın üzüntüsünü yaşadı.

Hamit şanssızdı

Dakikalara gelince; 26. dakikada, Hamit Altıntop’un serbest vuruştan kullandığı şut önce baraja çarptı. Dönen topu iyi takip eden Hamit’in ikinci şutunda top üst direkten döndü. Daha sonra Brezilya savunması meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

40. dakikada, orta sahada topu kazanan Sabri hızlı hareketlerle sağ kanattan gelen Tuncay’ı topla buluşturdu. Tuncay’ın sert şutu kaleci Doni’den döndü. 41. dakikada, gelişen Türkiye atağında Yıldıray, 25 metrelik mesafeden topu kaleye gönderdi. Kaleci Doni topun filelere gitmesine izin vermedi.

54. dakikada Hamit, Sabri’ye nefis pas çıkardı. Bu oyuncunun ceza alanı dışından attığı sert şutu kaleci çeldi. 75. dakikada Hamit Altıntop’un sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruş üst ağlarda kaldı.

1.5 milyon Euro kazandık

A Milli Takımımızın Brezilya ile oynadığı özel maç Futbol Federasyonu’nun kasasına da para kazandırdı. 83 ülke Dortmund’daki karşılaşmayı canlı olarak yayınladı. Alman ve Brezilyalı organizatörler aracılığıyla gerçekleşen organizasyonla dün geceki maç Futbol Federasyonu’nun kasasına 1.5 milyon Euro girmesini sağladı.

Haluk Ulusoy maça gelmedi

FUTBOL Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Münih’te tedavi gören babasının rahatsızlığı nedeniyle milli maçı izleyemedi. Federasyonu, protokol tribününde başkan vekili Affan Keçeci temsil etti. Öte yandan milli maçı 70’e yakın Türk gazeteci takip etti.

Rüştü-Ronaldinho hasret giderdi

BARCELONA’dan arkadaş olan Rüştü ile Ronaldinho, karşılaşma öncesi birbirlerine sarılarak sohbet etti, hasret giderdi. Bu arada Dortmund’un 82 bin kişilik Signal İduna Park Stadı’nda oynanan maçı yaklaşık 28 bin civarında taraftar izledi. Gurbetçilerimiz millileri yalnız bırakmadı.

Kale Hakan’In

FATİH Terim, Bosna maçına göre farklı bir kadro ile maça çıktı. Kaleci Rüştü’nün yerine Hakan Arıkan’ı tercih eden Terim, savunmada Servet’in yerine de Emre’yi oynattı. Colin Kazım da ilk kez ay yıldızlı formayı giydi.

l Stat: Signal Iduna

l HAKEMLER: Florian Meyer (8), Sönke Glinhdemann (8), Mice Pickel (8)

TÜRKİYE: Hakan (7)- Hamit Altıntop (9), Emre Aşık (7), Gökhan Zan (7), İbrahim Üzülmez (7), Tuncay (6)(Dk.65 Gökdeniz 6), Aurelio (8), Tugay (10)(Dk.10 Yıldıray 8) Dk.74 Nuri 5), Arda (6)(Dk.46 Serdar 6), (7), Umut (6)(Dk.61 Kazım 6)

BREZİLYA: Doni (7), Maicon (6), Naldo (6), Alex Costa (7), Edmilson (7)(Dk.80 Gilberto Silva), Marcelo (7), Elano (7) (Dk.59 Kaka 6), Josue (7) (Dk.74 Gilberto 5), Afonso (7)(Dk.74 Jo 5), Diego (7)(Dk.69 Mineiro 6), Rubinho (7)(Dk.46 Ronaldinho 7)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title