Haberler

Gölköylüler Tosya'da Buluştu

Cumhuriyetimizin ilk yıllarından itibaren çağdaşlaşmanın öncüsü görevini üstlenen Gölköy Enstitüsü, Göl İlk Öğretmen Okulu, Göl Öğretmen Lisesi ve Göl Anadolu Öğretmen Lisesi mezunlarının geleneksel buluşma, tanışma toplantısı Tosya'da yapıldı.

Cumhuriyetimizin ilk yıllarından itibaren çağdaşlaşmanın öncüsü görevini üstlenen Gölköy Enstitüsü, Göl İlk Öğretmen Okulu, Göl Öğretmen Lisesi ve Göl Anadolu Öğretmen Lisesi mezunlarının geleneksel buluşma, tanışma toplantısı Tosya'da yapıldı.

İsmail Okuducu, Mutullah Bora ve Mustafa Köse'nin organize ettiği buluşma saat 10.00'da Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Karadeniz Halkoyunları ekibi büyük bir ilgi ile izlendikten sonra saat 11.00'de Müftülük Sitesi'ne topluca geçildi. 300 kişilik konferans salonu tümüyle doldu. Katılımcıların bir bölümünü konuşmaları salon dışından dinledi. Müftülük Sitesindeki toplantının açılış konuşmasını Tertip Komitesi Başkanı İsmail Okuducu yaptı. Daha sonra kürsüye Kastamonu Gölköylüler Vakfı Başkanı Ahmet Kahveci gelerek Köy Enstitülerinin eğitime yaptığı katkıları dile getirdi. Tosya buluşmasına ev sahipliği yapan Belediye Başkanı Kazım Şahin Köy Enstitülerinin eğitimdeki rolünü anlattı. Katılımcılara teşekkür etti. KASYÖDER Başkanı Hasan Şen köy Enstitülerinin cumhuriyetin temel taşı olduğunu belirtti. Öğretmenlerle ilgili çıkaracakları kitaba anı gönderilmesini istedi. Son olarak kürsüye gelen Mehmet Sazak eğitimle ilgili anılarını anlattı. Müzik Öğretmeni Özlem Çetin'in programından sonra Ahmet Kahveci, Kazım Şahin, Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Öztürk ve Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz'e plaketleri verildi. Mutullah Bora'nın sunduğu program topluca öğretmen marşının söylenmesiyle sona erdi.

Katılımcılara sabah kahvaltı, toplantı sonrası da bağ evinde yemek verildi. Tosya'da yapılan Gölköylülerin 20. Buluşmasına büyük ilgi gösterildi. Katılım oldukça yüksekti. Gölköylülerin 21. buluşması Sinop'ta 21-22 Haziran 2014'te yapılacak.

Yapılan ortak açıklamada "Eğitim- öğretimin sembolü, kimliği haline gelmiş bu kurumların kuruluş felsefesinde sadakat, samimiyet, vefa, değer verme, değer bilirlik gibi üstün meziyetler vardır. İşte bu yüzdendir ki harcının mayasında üstün insani özellikler barındıran bu kurumsal yapının 70 yıl sonra yaşayan çınarlarla birlikte olma arzusu bu asil kültürün bir tezahürüdür. Cumhuriyetin en önemli devrimlerinden biridir Köy Enstitüleri. Büyük kurtarıcı ve kurucunun işaret ettiği okuma ve yazma bilmeyen vatandaş bırakmama hedefine doğru yapılan bir çıkarma harekatıdır." denildi. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Köse Kastamonu Gölköy Tosya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title