Haberler

" Golf Ve Çevre Konferansı" İstanbul'da Başladı

Türkiye Golf Federasyonu Tarafından Düzenlenen ''golf Ve Çevre'' Konulu Konferans Bugün İstanbul'da Başladı.

Türkiye Golf Federasyonu tarafından düzenlenen ``Golf ve Çevre`` konulu konferans bugün İstanbul`da başladı.

Swissotel`de düzenlenen konferansa Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Turizm Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Çevre ve Orman Bakanı Müsteşarı Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya, Golf Enviroment Europe Yönetim Kurulu Başkanı Jonathan Smith, golf sahası mimar ve uzmanları Drew Dogers, Arthur Hills, Susanne Morais Audubon, Jeremy Pern, Paolo Croce, John Moore, TEMA yöneticileri ve davetliler katıldı.

Ahmet Ağaoğlu, yaptığı açılış konuşmasında, dünyanın en fazla kazanan sporcularının golfçüler olduğunu hatırlatarak, ``İspanya golf turizminden yılda 6 milyar dolar kazanıyor, 4.5 milyon nüfuslu İsveç, 450 golf sahasıyla dünya golfünden ciddi bir gelir elde ediyor. Avrupa`ya bakıyorsunuz 17 ülkede 6 bin 200 golf sahası ki bu ülke başına yaklaşık 350 golf sahasına denk gelir. 250 yıllık geçmişi olan bir spor. Federasyonumuzun kuruluşu 1996 ve hala bugüne kadar tesisi olmayan ilk federasyonduk ve tek federasyon olma özelliğimizi de devam ettiriyoruz`` diye konuştu.

``Her şey dahil`` turizm batağına adım adım sürüklenen turizme bir ivme katabilmek amacıyla 2 yıl önce 4 yılda 100 golf sahası projesini başlatmak gibi bir düşünce içinde olduklarını kaydeden Ağaoğlu şunları söyledi:

``Hükümetten önemli bir destek geldi. Bu proje adım adım uygulamaya konuldu. Bürokratik güçlükler her zaman olduğu gibi bu projenin işleyişini ağırlaştırdı. Bütün bu çalışmalar devam ederken, `Her şey dahil` turizminin dışına çıkarak, yani 20 Avro ödeyen turistlerin legal işgalinden bu ülkeyi kurtarıp, normal turistin 4-5 katı para harcayabilecek nitelikte golf turistini bu ülkeye çekebilmekti amaç. Bütün dünyada turizm yüzde 2 büyürken, golf turizmiyüzde 8 gibi bir büyüme gösteriyor.``

Golf ve çevre konusuna da değinen Ağaoğlu, şöyle devam etti:``Henüz 8 golf sahası olan Türkiye`de, çevresel felaketlerin, sıkıntıların sınırında olduğumuz da bir gerçek. Bu gerçekten hareketle, hiçbir şekilde farklı niyetleri ve düşünceleri olmadığına inandığımız çevre örgütlerinin, golf sahalarının inşası ve inşası esnasında yaşanan, daha sonrasında da devam eden süreç içinde çok ciddi endişelerinin ve sıkıntılarının olduğunu gördük. Yapılan

eleştiriler ormanlık arazilerin golf sahasına tahsis edilmesi, sınırlı sayıda sahip olduğumuz ormanların yok edilmesi gibi bir durumun söz konusu olduğu, golf sahasında kullanılan kimyasal maddelerin,tarımdakinden kat kat daha fazla olduğu, yeraltı sularını kirlettiği yönünde eleştiri getirildi. Ayrıca su kaynakları sınırlı olan ülkemizde çok ciddi şekilde golf sahalarında su tüketildiği vurgulandı. Gerçekten golf sahaları yeraltı su kaynaklarını kirletiyor mu? Doğal yaşama zarar veriyor mu, yoksa doğal yaşamın bir uzantısı mı? Bütün bunları rahatça özgürce konuşabilmek, doğruları bulabilmek için bu konferansı tertipledik.``

TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise golf turizmine önem verdiklerini ve desteklediklerini söyledi.

Ulusoy, böyle bir konferansta golf ve çevre konusunu gündeme getirmesi nedeniyle Golf Federasyonu ve başkanına teşekkür ettiğini belirterek, ``Büyük önem verdiğimiz golf turizminin gelişimi için zorunlu olan golf sahalarının açılmasının çevre etkileri açısından elealınmasının büyük önem taşıdığını düşünüyorum`` dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Müsteşarı Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya da iyi planlanmış, iyi projelendirilmiş, iyi inşa edilmiş tesislerde çevresel zarar gibi görülen bir çok hususun çevresel fayda şekline dönüştürülebilmesinin mümkün olduğunu söyledi.

Golf Enviroment Europe Yönetim Kurulu Başkanı Jonathan Smith ise Türkiye`de golfün geleceği ile çok ilgilendiklerini, aynı zamanda Türkiye`nin doğal mirasının da önemini bildiklerini kaydetti. Smith, golf sahalarının topluma yararlı olduğunu, havayı suyu kirletmediğini, gürültü kirliliğine de yol açmadığını ifade etti.

Yabancı ülkelerden gelen diğer konuşmacılar da golf sahalarının çevreyle olan ilişkisine değindi. Konferansın öğleden sonraki oturumunda da TEMA Genel Müdürü Dr. Uygar Özesmi, Türkiye`de golf ve çevre, yabancı konuklardan John Moore, çevreye duyarlı golf ekipmanları, Jonothan Smith çevreye duyarlı golf sahası yönetim sistemleri konularında konuşmalar yapacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title