Haberler

Gölden Konva Ovası'na Mevsimin İlk Sulama Suyu Salındı

Beyşehir Gölü'nden Türkiye'nin tahıl ambarı Konya Ovası'na bu yılın ilk tarımsal sulama suyu, BSA kanalına bırakılan çiçekler eşliğinde salındı.

Beyşehir Gölü'nden Türkiye'nin tahıl ambarı Konya Ovası'na bu yılın ilk tarımsal sulama suyu, BSA kanalına bırakılan çiçekler eşliğinde salındı.

Ovaya su bırakılması sebebiyle tarihi Taşköprü üzerinde biraraya gelen AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, DSİ 4. Bölge Müdürü Birol Çınar, KOP Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Levent Babacan, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol ve beraberindekiler, kanala karanfil bıraktı.

Babaoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 2016 yılının Konya Ovası'ndaki çiftçilere hayırlı olması ve bereket getirmesi dileğinde bulundu

Yağmurlu bir günde Beyşehir Gölü'nden Konya Ovası'na su göndermenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Babaoğlu, şunları kaydetti:

"Beyşehir Gölü 100 yılı aşkın süredir ovamızı bereketlendiriyor ama suyumuzun her damlasını tasarruflu kullanmalıyız. Çünkü su kaynakları bu coğrafyada yetersiz. Beyşehir Gölü'nden ve önümüzdeki dönemde inşallah Mavi Tünel'den Konya Ovası'na su aktarmaya devam edeceğiz. Konya milletvekilleri olarak, Başbakanımızın öncülüğünde çiftçimize daha fazla su kaynağı temin etme çalışmalarını yürütüyoruz."

DSİ 4. Bölge Müdürü Birol Çınar da şu anda saniyede 40 metreküp suyun ovaya bırakıldığını belirterek, "İlerleyen günlerde bakacağız, Apa Barajı'ndaki seviyeye göre ayarlayacağız. Şu anda minimum seviyede başladık. Her geçen gün biraz daha artıracağız" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Babaoğlu Beyşehir Türkiye Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title