Haberler

Goldaş Yönetim Kurulu Üyesi Binatlı:

Goldaş Kuyumculuk Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Binatlı, Bu Hafta İçerisinde Altın Fiyatlarında ABD Tahvillerinin Yükselmesi Nedeniyle Düşüşler Yaşandığını Belirtti.

Goldaş Kuyumculuk Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Binatlı, bu hafta içerisinde altın fiyatlarında ABD tahvillerinin yükselmesi nedeniyle düşüşler yaşandığını belirtti.

Altının hafta içerinde 645 dolar- 653 dolar arasında hareket ettiğini ifade eden Binatlı, "Fiyatlarda paritedeki gerilemenin etkisi görülmesine rağmen petrol fiyatlarından etkilenmediği gözlendi" dedi.

Euro/dolar paritesinin, ABD ve Euro Bölgesi'nden gelen enflasyon verilerinin etkisiyle 1.33 seviyesine gerilediğine değinen Çetin Binatlı sözlerini şöyle sürdürdü:

"ABD'de enerji fiyatlarının artışı nedeniyle, enflasyon beklentilerin üzerinde geldi. Petrol fiyatları da Ortadoğu gerginliğine bağlı olarak yükselmeye devam etti. Ayrıca açıklanan stok verilerinin de yüksek gelmemesi fiyatlarda yukarı çıkışı destekledi.

Hafta içerisinde, İsviçre Merkez Bankası 2009 Eylül ayına kadar 250 ton daha altın satacağını açıkladı. Neden olarak ise son dönemdeki altın fiyatlarındaki artış ve bunun toplam rezerv içerisindeki payının yüzde 33'den, yüzde 42'ye çıkması olarak gösteriliyor. Geçtiğimiz aylarda İspanya ve Belçika Merkez Bankaları (toplam 170 ton) da satışlar gerçekleştirmişti. Bu satışlar, altın fiyatları üzerinde büyük bir baskı oluşturuyor".

Önümüzdeki dönem itibariyle bakıldığında, fiyatların direnç noktası olan 655 doları kırması durumunda yukarı yönlü ivme hareketinin başlangıcı olarak algılayabileceğini ileten Binatlı, "Aksi takdirde tekrar bir düzeltme hareketi kaçınılmaz olacaktır. İlk etapta 645, bu seviyeyi kırması durumunda, 632 seviyelerine kadar gevşeyebilir düşüncesindeyiz" diyerek sözlerini tamamladı.

(CHT-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title