Haberler

Goldaş, Küresel Gelişim Şirketleri Komitesi'ne Üye Oldu

Goldaş, Dünya Ekonomik Forumu Bünyesinde Oluşturulan Küresel Gelişim Şirketleri Komitesi'ne Üye Oldu.

Goldaş, Dünya Ekonomik Forumu bünyesinde oluşturulan Küresel Gelişim Şirketleri Komitesi'ne üye oldu.

Goldaş'tan yapılan açıklamada, merkezi Cenevre'de bulunan ve kar amacı gütmeyen bağımsız bir örgüt olan Dünya Ekonomik Forumu tarafından 2007 yılında kurulan komitede, dünyanın pek çok ülkesinden 142 şirket yer aldığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, topluluğa üye olabilmek için son 2 yılda en az yüzde 15 büyümek, yıllık 100 milyon dolar ile 5 milyar dolar arasında ciro yapmak ve faaliyet gösterdiği sektöre yön veren lider firma konumunda bulunmak gibi kriterleri yerine getirmek gerektiği bildirildi.

Küresel Gelişim Şirketleri Komitesi'ne üye şirketler, komitenin yıl boyunca düzenlediği organizasyonlarına katılmanın yanında global ekonomiye yön veren firmaların meydana getirdiği sinerji ve bilgi paylaşımından yararlanma avantajını elde ediyor.

Goldaş Başkanı Hasan Yalınkaya, bu üyelikle birlikte rekabet koşullarının her geçen gün daha da zorlaştığı, hızın ve yenilikçiliğin tek belirleyici olduğu küresel ekonominin önemli şirketleri arasında yer aldıklarını söyledi. Uluslararası şirket vizyonu ile faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Yalınkaya, 10 ülkede temsilcilik ofislerinin olduğunu ve 5 kıtada 45 ülkeye ihracat yaptıklarını dile getirdi.

Verilen bilgiye göre Dünya Ekonomik Forumu, Küresel Gelişim Şirketleri Komitesi'ni ekonomik entegrasyonu geliştirmek, önde gelen küresel şirketlerin uluslararası ekonomi konusundaki ihtiyaçlarını belirleyerek fikir ve uzmanlık alışverişi aracılığıyla performanslarını güçlendirmeleri için bir platform oluşturmak amacıyla oluşturdu. Goldaş'ın da üyeleri arasına katıldığı Küresel Gelişim Şirketleri Komitesi'nde Asya, Avrupa, Amerika, Afrika ve Ortadoğu'da faaliyet gösteren global düzeyde şirketler temsil

ediliyor.

(SŞ-SŞ-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title