Haberler

Gölcük Tabiat Parkı'nda Kurtarma Tatbikatı

Bolu Belediyesi İtfaiyesi Su Altı Arama Kurtarma ekibi, Gölcük Tabiat Parkı'nda arama kurtarma tatbikatı yaptı.

Bolu Belediyesi İtfaiyesi Su Altı Arama Kurtarma ekibi, Gölcük Tabiat Parkı'nda arama kurtarma tatbikatı yaptı.

Bolu Belediyesi İtfaiyesi Su Altı Arama Kurtarma ekibine bağlı 10 kişilik ekip Bolu'ya yaklaşık 12 kilometre uzaklıkta bulunan Gölcük Tabiat Parkı'nda arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

Tatbikatı izleyen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 3 yıl önce kurulan su altı arama kurtarma ekibinin 10 kişiden oluştuğunu ifade ederek, "Bolu, büyüklüğüne göre değerlendirildiğinde ciddiye alınmaz gibi algılansa da Türkiye'nin belki en başarılı ve en yüksek donanımına sahip" diye konuştu.

Bölgenin ana ulaşım sistemi üzerinde olması nedeniyle kazaların çok sık meydana geldiğini belirten Yılmaz, kazalara anında müdahale edecek yetenekli personele sahip olduklarını bildirdi.

Yılmaz, Bolu'da 150'ye yakın gölün bulunduğunu vurgulayarak, bu nedenle herhangi bir boğulma olayına karşı önceden hazırlıklı olmayı amaçladıklarını kaydetti.

İtfaiye kiplerinin göllerde yaptıkları tatbikatlarla kendisini sürekli hazır tuttuğunu dile getirerek, "Belediyenin diğer birimlerini de itfaiye gibi çok güvenilir hale getireceğiz" dedi.

Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürü Musa Karadoğan da 4 branşta faaliyet gösterdiklerini anlatarak, "İtfaiye ekibimiz, su altı arama, kaza kırım, dağcılık ve yangın ekibinden oluşuyor. 'Dağların dalgıçları' hem arama kurtarma konusunda çok becerikli hem de kazalarda 160 kilometrelik otoyol sınırına müdahale ediyoruz" dedi.

Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş - Emin Gürbüz

Yayıncı: Murat Paksoy - BOLU

Kaynak: AA / Yerel

Alaaddin Yılmaz Türkiye Gölcük Bolu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title