Haberler

Gölbaşı'nda GÖLBİS Projesi hayata geçirilecek

Güncelleme:

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde, Gölbaşı Belediyesi tarafından bisikletin kent içi kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla hazırlanan GÖLBİS Projesi mayıs ayında hayata geçirilecek.

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde, Gölbaşı Belediyesi tarafından bisikletin kent içi kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla hazırlanan GÖLBİS Projesi mayıs ayında hayata geçirilecek.

Gölbaşı Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gölbaşı Belediyesi sağlıklı ve çevreci ulaşım aracı olan bisikletin kent içi kullanımının yaygınlaştırılmasını istiyor.

Bu amaçla belediyece hazırlanan GÖLBİS Projesi, mayıs ayında hayata geçirilecek.

Gölbaşı Belediyesi tarafından işletilecek olan Akıllı Bisiklet Projesi sistemi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, proje ile bisiklet kullanımını daha da yaygınlaştırmayı amaçladıklarını ifade etti.

İstasyonun ilk olarak Atatürk Sahil Park ve Vilayetler Evi'ne kurulacağını kaydeden Başkan Ramazan Şimşek, "56 kilometrelik bisiklet yolunun tamamlanmasının ardından istasyon sayımızı arttıracağız. GÖLBİS sayesinde toplu ulaşım üzerindeki yükü azaltacak, trafiğin bir nebze de olsa hafiflemesine, daha çevreci bir ulaşım aracına vesile olacağız. Aynı zamanda vatandaşlarımızın hareket ederek GÖLBİS ile zinde kalmalarını amaçlıyoruz." açıklamasında bulundu.

Sisteme ile ilgili bilgiler paylaşan Şimşek, şöyle devam etti:

"Farklı kiralama sistemi mevcut. Bunlardan ilki mobil uygulamalar. Telefonunuza indireceğiniz uygulama ile kiralama yapılabilecek. Bir diğer yöntem ise abonman kart sistemi. Vatandaşlarımız kartları abone noktalarından temin ederek içine para yükleyip kiosklara okutarak kiralama sağlayabilecek, 20 saniye içinde bisiklet temin edilebilecek. Kredi kartı ile kiralama ise sunmuş olduğumuz bir diğer alternatif. Özellikle yerli ve yabancı turistler için bu sistem kolay olacak. Aynı zamanda İOS ve Android telefonlardan GÖLBİS uygulamasını indirerek QR kod ile de kiralama yapılabilecek."

GÖLBİS sayesinde bisiklet taşıma durumunun da ortadan kalkacağını belirten Ramazan Şimşek, "Bisiklet kiralamak isteyenler istedikleri GÖLBİS istasyonundan kiralama yaparak istedikleri istasyona bisikletleri bırakabilecekler. Mayıs ayında hizmete geçecek olan projeye, 16 bisiklet ve 2 istasyon ile başlanacak." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Gölbaşı Belediyesi Ramazan Şimşek Ankara Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title