Haberler

Gölbaşı'nda "Toprağımı Güneşle Suluyorum Projesi"

Gölbaşı ilçesinde, GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından yüzde 50 hibeli şekilde desteklenen, Gölbaşı Kaymakamlığı ile Gölbaşı İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen "Toprağımı Güneşle Suluyorum Projesi" kapsamında, arazilerinde sulama kuyusu bulunan 11 çiftçiye 11...

Gölbaşı ilçesinde, GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından yüzde 50 hibeli şekilde desteklenen, Gölbaşı Kaymakamlığı ile Gölbaşı İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen "Toprağımı Güneşle Suluyorum Projesi" kapsamında, arazilerinde sulama kuyusu bulunan 11 çiftçiye 11 güneş paneli ile sulama sistemi kuruldu.

Gölbaşı Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ihale edilen bu proje ile yaklaşık bin dekar tarım arazisi sulanacak olup projenin bölgede diğer çiftçilere örnek olacağı belirtildi.

Kurulan sistemler, kurulum maliyetleri dışında herhangi bir bakım ve işletim masrafları olmadan tamamen doğal ve bedava enerji sağlayacak.

Mart-ekim ayları arası sulamanın yoğun olduğu dönemde güneşli gün sayısı bakımından avantajlı olan ilçede uygulanan bu proje ile güneş panellerinden bedava elektrik üretilecek ve bu sayede sulama maliyeti düşecektir.

Projeden faydalanan çiftçi Mikail Köseler, "Şimdiye kadar jeneratörle suladığım arazimi şimdi hiç yakıt parası vermeden suluyorum. Artık elektrik için hiçbir masraf etmiyorum. İlçemizde kuru tarımdan sulu tarıma geçişi özendirmek adına projeyi destekleyen başta Sayın Gölbaşı Kaymakamı Can Aksoy'a, hibe sağlayan GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına ve Gölbaşı İlçe Tarım Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ederim." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Köylere Hizmet Götürme Birliği Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title