Haberler

Gölbaşı'nda "Kut'ül Amare" Konferansı Düzenlendi

(AA) Gölbaşı Şehit Sebahattin Koçak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kutü'l-Amare Zaferi'nin 100. yılı münasebetiyle Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Beyhan'ın konuşmacı olarak katıldığı bir konferans düzenledi.

ANKARA - (AA) Gölbaşı Şehit Sebahattin Koçak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kutü'l-Amare Zaferi'nin 100. yılı münasebetiyle Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Beyhan'ın konuşmacı olarak katıldığı bir konferans düzenledi.

İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan konferansta konuşma yapan Şehit Sebahattin Koçak Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü Ayfer Yıldırım, Kut'ül Amare zaferini 100. yılında ülke ve millet gündemine taşıyan milli irade olduğunu belirtti.

Kut'ül Amare zaferini milyonlara tanıtan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı saygıyla selamladığını ifade eden Yıldırım, "Osmanlı'nın bu son zaferini geniş bir alanda anılması ve anlaşılması çabası içinde olan Milli Eğitim Bakanlığımıza ve Kültür Bakanlığımıza şükranlarımızı sunuyorum." diye konuştu.

Prof. Dr. Beyhan, Kutü'l-Amare Zaferi'nin Çanakkale Zaferi gibi yakın tarihimizin bir parçası olduğunu belirterek, "Ancak Kutü'l-Amare Zaferi, Çanakkale Zaferi, hatta Sarıkamış hezimeti kadar şanslı olmamıştır. Tarih kitaplarımız Kutü'l-Amare Zaferi'ne hak ettiği ilgiyi göstermemiştir." dedi.

Kut-ül Emare Zaferinin, 29 Nisan 1916 yılında kazanıldığını ve bu gün 100.yılını kutladıklarını aktaran Beyhan, Kut'ül Amare tarihini ve savaş sonrası yaşanan olayları anlattı.

Konferansın sonunda Kaymakam Şahin Aslan, Beyhan'a plaket verdi.

Konferansı, Aslan, Atatürk Araştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Nihat Büyükbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Balcı, Yıldırım, okul müdürleri ve öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Üniversitesi Çanakkale Zaferi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title