Haberler

Gölbaşı Belediyesi'nden 100. Yılında Çanakkale Programı

Güncelleme:

Gölbaşı Belediyesi 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Haftası'nı düzenlediği anma programı ile kutladı.

Gölbaşı Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen "İstiklal'den İstikbale Giden Yolda 100. Yılında Çanakkale" programında ünlü radyocu şiir yorumcusu Bedirhan Gökçe şiir dinletisi ve Çanakkale türküleri ile sahne alırken "Destan 1915" tiyatro gösterimi de izleyicisine duygu dolu anlar yaşattı.

Gerçekleşen programa Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Muhtarlar, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda ilk olarak "Destan 1915" tiyatro gösterimi izleyicisine duygu dolu yaşattı. Tiyatro gösteriminde Çanakkale Savaşının unutulmaz anıları ve Çanakkale savaşı anlatıldı. Ayrıca Tiyatro gösterimi öğrencilere gün içerisinde 2 seans olarak gösterime sunuldu.

Bedirhan Gökçe'den Unutulmaz Gece

Düzenlenen "İstiklal'den İstikbale Giden Yolda 100. Yılında Çanakkale" adlı gecede ünlü radyocu ve şiir yorumcusu Bedirhan Gökçe şiirleri ile geceye renk kattı. Şiir yorumcusu Gökçe gecede, İstiklal Marşı yazarı Mehmet Akif Ersoy'un unutulmaz anılarını ve İstiklal Marşı yazılırken ünlü yazar Akif'in nasıl bir duygu içerisinde olduğunu da katılımcılara aktardı. Ünlü yorumcunun anlatımı ile salonda duygusal anlar yaşanırken, çoğu katılımcının da gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

Başkan Duruay'dan Çanakkale Müjdesi

Gecede konuşma yapan Başkan Duruay, "Düzenlediğimiz bu gecede hepimiz çok duygulandık, gözyaşlarımızı tutamadık. İnşallah bu Çanakkale şuuru, Çanakkale'de yaşanılanlar hepimize örnek olur. Bu yıl Çanakkale Zaferimizin 100. Yıl dönümü. Biz bu şuuru çocuklarımıza ve hemşerilerimize daha iyi anlatmak ve yaşatmak için bizde Gölbaşı Belediyesi olarak en az 5 bin vatandaşımızı Çanakkale'ye götüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Gerçekleşen programda Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, "Destan 1915" tiyatro gösterimi yönetmenine ve radyocu ve şiir yorumcusu Bedirhan Gökçe'ye teşekkürlerini ileterek çiçek takdim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gölbaşı Belediyesi Çanakkale Zaferi Bedirhan Gökçe Fatih Duruay Güncel Haberler

title