Haberler

Gökyüzünde Türk Bayrağı Sürprizi

Güncelleme:

STARRS kuyruklu yıldızı, hilal halindeki Ay'ın yanında belirecek.

Astronomlar geçen hafta dünyanın 100 milyon 609 bin kilometre yakınına kadar gelen Pan-STARRS kuyruklu yıldızının kuzey yarım kürede hilal halindeki Ay'ın yanında belireceğini bildirdi. Californialı astronom Tony Phillips, Pan-STARRS kuyruklu yıldızının, bugün kuzey yarım kürede güneş batarken, hilal halindeki Ay'ın batısında belirerek fotoğrafçılık meraklıları için son derece estetik bir görüntü oluşturacağının altını çizdi.

Güneşin batışı nedeniyle oluşacak parlaklığın kuyruklu yıldızın çıplak gözle görülmesini güçleştirebileceğini kaydeden Phillips, yine de Ay'ın iyi bir referans noktası oluşturacağından fotoğrafçılık meraklılarına şanslarını denemelerini tavsiye etti. Phillips, ABD'nin Nevada Sierra Nevada dağlarındaki, evinin de bulunduğu gözlemevinden gönderdiği e-postada, ''Ay'ın hilal halindeki görüntüsü bile başlı başına çok güzel. Eğer kuyruklu yıldızı da onun hemen yanında görebilirseniz bu da cabası. Dürbünlerinizi unutmayın ama sakın dürbününüzü güneşin batışına ayarlamayın'' dedi.

Dünyanın batısında daha yüksek bir noktaya gelecek hafta ulaşacak olan kuyruklu yıldızın, güneş battıktan sonra daha uzun süre görünür kalmayı sürdüreceği için gelecek hafta içinde gözlenmesi daha da kolay olacak.

GÖRÜNÜR HALDEYDİ

Pan-STARRS, son birkaç gün içinde Dünya'nın kuzey yarımküresine geçmeden önce haftalarca güney yarımkürede görünür haldeydi. Buzdan bir top olarak tanımlanabilecek Pan-STARRS, milyarlarca yaşında olmasına karşın ilk kez Güneş Şistemi'nden içeri girdi. Dün, Güneş'in 45 milyon kilometre kadar yakınına gelen kuyruklu yıldız, böylece Güneş'e ve Merkür gezegeninin yörüngesine en yakın konuma ulaştı.

Phillips, Güneş'in en yakınına geldiği konumdayken, Dünya'nın aldığından 10 kat daha fazla güneş ışığına maruz kalmasına karşın, kuyruklu yıldızın ışığında herhangi bir şekilde azalma gözlenmediğini söyledi. Pan-STARR'ın adı, bu kuyruklu yıldızı ilk kez 2 yıl önce keşfeden ''Panoramic Survey Telescope and Rapid Response System'' adlı teleskop ve acil müdahale sisteminin adının baş harflerinden oluşuyor.

Astronomlar, Neptün ve Plüton gezegenlerinin ötesinde yer alan kuyruklu yıldızın, Oort Bulutu adlı, Güneş'in etrafında dönen kuyruklu yıldızlar kümesinden bir şekilde koptuktan sonra Güneş Sistemi'nin içine girdiğinin sanıldığını belirtiyor. Oort Bulutu tamamıyla buzlu kütlelerden oluşuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Nevada Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title