Haberler

Gökyüzünde Klarnetle Çanakkale Türküsü Çaldılar

Gökyüzünde klarnetle Çanakkale türküsü çaldılar Ordu'da yamaç paraşütü yapan bir genç ile klarnet çalan bir lise öğrencisi, 500 metre yükseklikte Çanakkale türküsünü klarnetle seslendirdilerORDU - Ordu'da, Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılan bir yamaç paraşütü sporcusu ile bir lise öğrencisi,...

Gökyüzünde klarnetle Çanakkale türküsü çaldılar

Ordu'da yamaç paraşütü yapan bir genç ile klarnet çalan bir lise öğrencisi, 500 metre yükseklikte Çanakkale türküsünü klarnetle seslendirdiler

ORDU - Ordu'da, Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılan bir yamaç paraşütü sporcusu ile bir lise öğrencisi, 500 metre yükseklikte şehitleri yad etmek için klarnetle 'Çanakkale türküsü'nü çaldılar.

Türk Silahlı Kuvvetlerinde uzman çavuş olarak Şırnak, Hakkari ve Kuzey Irak'ta görev yaptıktan sonra memleketi Ordu'ya dönen ve Ordu Büyükşehir Belediyesinde zabıta memuru olarak görev yapan Durmuş Şahin, yamaç paraşütü sporu yapmaya başladı. Aynı zamanda Altınordu ilçesinde Ordu Sportif Havacılık Kulübü Başkan Yardımcısı olan Durmuş Şahin, şehitleri yad etmek için ilginç bir deneyim gerçekleştirdi. Eski bir asker olarak şehitleri yad etmek isteyen Durmuş Şahin, sokak sanatçısı ve klarnet çalan lise öğrencisi arkadaşı Umut Bektaş ile dünyanın en iyi yamaç paraşütü yapılan alanları arasında gösterilen 500 metre yükseklikteki Boztepe'ye çıkarak paraşütle tandem uçuşu (pilot ve yolcuyla yapılan uçuş) gerçekleştirdi. Havada 15 dakika kalan ikiliden klarnet sanatçısı Umut Bektaş, Çanakkale türküsünü sonuna kadar çaldı.

Yamaç paraşütü sporcusu ve OSHAVK Başkan Yardımcısı Durmuş Şahin, 6 yıldır yamaç paraşütü ile ilgilendiğini belirtti. Bir süredir şehitleri yad etmek için bir etkinlik yapmayı düşündüğünü belirten Durmuş Şahin, "Eski bir askeri personel olduğum için bu düşüncemi gökyüzüne yansıtmak istedim. Umut Bektaş adlı klarneti çok ustaca çalan ve aynı zamanda sokak sanatçısı olan arkadaşımla Çanakkale türküsünü seslendirmeyi düşündük. Atladıktan sonra Çanakkale türküsünü klarnette duyduğum zaman tüylerim diken diken oldu. Bunu hayata geçirdiğim için mutlu oldum. Şehitlerimizi tekrar yad ediyoruz. Mekanları cennet olsun" dedi.

Daha önce TSK'da uzman çavuş olarak görev yaptığını belirten Şahin, "Uzman çavuş olarak 3 yıl Şırnak, Hakkari ve Kuzey Irak'ta görev yaptım. Kuzey Irak'ta 6 ay kaldım. Aslında bırakmak istemedim, vatan sevgisi çok başka bir şey. Artık bir yerden sonra olmadığını fark ettim. Çünkü hep Güneydoğu'da görev yaptım ve bu durum aile yaşantısına olumsuz yansıdı. Kafamda devlet memuru olmak vardı. O da oldu çok şükür. Ama vatan sevgisi her zaman içimde var" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
title