Haberler

Göksu Şimdi De STK’la Hesap Veriyor

Güncelleme:

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu İlçede Bulunan STK'lara Gidip Projelerini Paylaşıyor.

Görev süresini doldurduğu birinci yıldan itibaren mahalle mahalle gezerek "yerinde hizmet", "hesap veriyoruz" ve "muhtarlarla kahvaltı" projeleri kapsamında yaptıklarını ve yapacaklarını halka anlatan esenler belediye başkanı m. Tevfik göksu şimdi de ilçede bulunan stk'lara gidip projelerini paylaşıyor.

"Koltukta oturan değil, sokakta gezen başkan" sloganıyla çalışmalarını yürüten Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, görevi devraldığından beri bu sloganına sadık kalıyor. Daha önce mahallelerde periyodik olarak düzenlediği "Yerinde hizmet", "Hesap veriyoruz" ve "Muhtarlarla Kahvaltı" toplantılarından sonra Göksu şimdi de ilçedeki sivil toplum kuruluşlarını ziyaret edip hesap veriyor.

Sivil Toplum Kuruluşları'na verdiği önemle dikkat çeken Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, yardımcılarını da yanına alarak ilçedeki dernekleri ziyaret edip belediye olarak yaptıklarını, yapacaklarını ve yapamadıklarını da niye yapamadıklarını vatandaşlara anlatıyor. Dernek üyeleri toplantılara yoğun ilgi gösteriyor.

Başkan Göksu, son olarak da Kastamonulular Derneği ile Sinoplular ve Yozgat Derneklerini ziyaret ederek son 2 yılın hesabını verdi. Göksu, Kastamonulular Derneği KASDER'de yaptığı konuşmada; Esenler'de masa başında oturarak hizmet üretilemeyeceğini; bu nedenle mahalle muhtarlarıyla birlikte sokakta, Halk Günü'nde ve dernek ziyaretlerinde olmak üzere haftanın 3 gününü Esenler halkıyla geçirdiğini söyledi. Her fırsatta Esenler halkına hesap verdiğini belirten Başkan Göksu, "Seçimde size bir gazete verdik. Yapacaklarımızı bu gazete ile sizlere duyurduk.

(Başkan, yarısını yap, bu bile yeter) dediniz. Bugün bunların tamamını yapmış bulunmaktayız. Esenler'e daha da fazlasını verebilmek için çalışıyoruz. Artık belediye binamız bize ait. EDİM market bizim değildi. Artık bizim. Bunları beş kuruş vermeden aldık. Hastanemizin temelini attık. Yıl sonuna kadar yeni hükümet konağının temelini atıyoruz" şeklinde konuştu. Dernek üyelerinden gelen sorulara da cevaplandıran Göksu, dernekler için "Dernekler Sarayı" yaptıracağını söyledi.

Esenler'in algısı değişecek

Göksu, Sinoplular Derneği'nde yaptığı konuşmada ise; 10 yıl sonra Esenler'in çok gelişeceğini vurguladı. Esenler'deki bütün dernekleri tek tek gezeceklerini belirten Göksu, "Diyeceğiz ki bizi hesaba çekin. Büyük imtihanla karşılaşmadan önce siz hesaba çekin. Nihai patronumuz Esenler sokaklarındaki insanlardır. Derneğinize seçimde gelsem, (bugüne kadar neredeydin?) diyebilirdiniz. Ama artık diyemeyeceksiniz. Biz aldanan da, aldatan da olmayacağız. Çünkü her fırsatta buluşuyor, beraberce sorunlara çözüm arıyoruz" dedi.

Seçimlerden önce ilk ziyaretini Sinoplular Derneği'ne yaptığını hatırlatan Göksu, "Şimdi benden hesap sorun diyorum. Esenler'in imajını değiştiriyoruz. Artık Esenler'in algısı değişecek. Allah nasip ederse 81 ile 81 otobüs göndereceğiz. Esenler'de olup ta Sinop'u tanımayan Sinoplu var. Sizden sonra Sinop'u görmeyen Sinoplular olmasın. Kültürünüze sahip çıkın. Çocuklarınıza Sinop kültürünü öğretin" diye konuştu.

Özel birimi olan tek belediyeyiz

Yozgat Kültür ve Dayanışma Derneği ziyaretinde ise Göksu, Esenler'de yaşayan nüfusun, İstanbul ortalamasının 3 katı olduğunu söyledi. Esenler'in vahşi yapılaşmayı da içerisinde barındırdığını belirten Göksu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Sorunu üreten insansa, çözümü de insan oluşturacaktır. 2010-2011,2011-2012 Esenler'in şantiye yılı olacaktır. 2013 yılı ise 'Şehir Estetiği Yılı' olacak. 2012 Mart ayında yeni belediye binasına taşınıyoruz. Esenler'de elektrik hatları havai hatlardan oluşuyordu. Yer altına aldık. İSKİ, Çinçin Deresi'nin ıslahı için 50 trilyon harcadı. Esenler'e çaktığımız her çivi için kamulaştırma yapmak zorundayız. Dernekleri önemsiyoruz. İstanbul'da derneklerle ilgili özel birimi olan tek belediyeyiz. 21 kategoride Esenler'in En'lerini seçtik.

Bir siyasi parti başkanı diyor ki (bunun Esenler'e ne faydası var?). Bu kadar vizyonsuz bir başkan düşünemiyorum. Biz o etkinliğe tahminen 40-50 milyar gibi bir para harcadık. Bunun karşılığı 10 milyon dolarlık tanıtım. Esenler algısını değiştirmek istiyoruz. Türkiye'de Esenler'in adını duymayan kalmadı. Bir gecede Türkiye'de 50 milyar dolara yakın para kaybedildi. 40-50 milyar ne ki? Esenler'e helal olsun."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title