Haberler

Göksu Deresi'nde Kirlilik

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Şile ilçesinin Ağva beldesinin önemli turizm değerlerinden Göksu deresi'ndeki kirliliğin önlenmesiyle ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından yazılı olarak yanıtlanması...

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Şile ilçesinin Ağva beldesinin önemli turizm değerlerinden Göksu deresi'ndeki kirliliğin önlenmesiyle ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından yazılı olarak yanıtlanması için TBMM'ye soru önergesi verdi.

KİRLİLİK ARTTI

Göksu deresinde kirlilik giderek artıyor. Özellikle hafta sonları Ağva'yı tatil amaçlı tercih edenler çıktıkları tekne turunda gördükleri kirlilikle büyük şaşkınlık yaşıyor. Deredeki aralarında kaplumbağaların da olduğu cok sayıda canlı, doğal yaşam ortamlarının bozulmasıyla büyük zorluklar yaşıyor.

DERENİN TEMİZLENMESİ İÇİN ÇALIŞMA VAR MI?

CHP Milletvekili Öğüt de, Göksu Deresi'ndeki kirlenmeyle ilgili olarak TBMM'ye verdiği Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle şu soruları yöneltti:

1) Şile Çevre Gönüllüleri Derneği yetkililerinin konuyla ilgili şikayet dilekçeleri bakanlığınıza ulaşmış mıdır? Ulaştıysa neden herhangi bir cevap verilmemiştir?

2) Göksu Deresi'nin temizlenmesine yönelik ilgili bakanlık, kurum veya kuruluş tarafından başlatılmış herhangi bir çalışma bulunmakta mıdır; böyle bir çalışma yoksa ne zaman başlatılması düşünülmektedir?

3) Bazı işletmelerin arıtma tesislerinin çalışmadığı için atıkların dereye döküldüğü ve İSKİ arıtmasının da tam kapasite ile çalışmadığı iddiaları araştırılarak gerekli denetimler yapılmış mıdır; konuyla ilgili ne yapılması planlanmaktadır?

4) Dereyi kirlettiği belirlenen işletmelere ne tür bir yaptırım uygulanacaktır?

5) İstanbul turizminin önemli merkezlerinden Ağva'daki Göksu Deresi'nin daha fazla kirletilmesini engellemek adına ne gibi çalışmalar yapmayı düşünüyorsunuz? - İstanbul / Şile

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kadir Gökmen Öğüt İstanbul Göksu Şile Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title