Haberler

Gökhan Saral İsyan Etti

Güncelleme:

Trabzonspor MP Başkan Yardımcısı Gökhan Saral, TBF'nin ertelenen Galatasaray Liv Hospital maçının tarihini belirlemesinin ardından bir açıklama yaptı.

Trabzonspor Medical Park Başkan Yardımcısı Gökhan Saral, TBF'nin ertelenen Galatasaray Liv Hospital maçının tarihini belirlemesinin ardından bir açıklama yaptı.

Saral, Türkiye Basketbol Federasyonu'na tepkisini dile getirerek, "23 Nisan Çarşamba tarihinde oynanacağına dair daha önce tarafımıza bildirim yapılmasına rağmen, bu maçın bugün, bize hiçbir şekilde sorulmadan 24 Nisan Perşembe gününe alındığı açıklandı. Galatasaray Liv Hospital Kulübünün Avrupa'da oynadığı Euroleauge maçları dolayısıyla, rakibimizle oynayacağımız ve 2 kez ertelenen maçımızın tarihi, Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından, Galatasaray Liv Hospital'in turu geçememesi halinde 23 Nisan Çarşamba tarihinde oynanacağına dair daha önce tarafımıza bildirim yapılmasına rağmen, bu maçın bugün, bize hiçbir şekilde sorulmadan 24 Nisan Perşembe gününe alındığı açıklandı. Gerekçe olarak da, ilk olarak yayıncı kuruluşun talebi doğrultusunda hareket edildiği gösterildi. Fakat yönetimimizin girişimiyle, yayın konusundaki sıkıntının aşılabildiği görülünce, bu sefer de yayının öncelikli konu olmadığı, Galatasaray Liv Hospital'in bu yönde bir talebi olduğu ve buna göre de bu tarihin kararlaştırıldığı, federasyon yetkilileri tarafından tarafımıza söylendi" dedi.

"TBF'NİN BİZİ VE SEYİRCİMİZİ HİÇ DİKKATE ALMADAN, SEYİRCİMİZLE COŞKUYLA BİR ARAYA GELME ŞANSIMIZIN OLDUĞU BİR GÜNDE, BU ŞANSTAN MAHRUM EDİLMEMİZİ KINIYORUZ"

Trabzonspor Medical Park Kulübüne yapılan bu muamelelerin artık son bulmasını istediklerini belirten Saral, "Biz, Trabzonspor Medical Park olarak, Galatasaray Liv Hospital Kulübü'nün böyle bir talebinin olmasını gayet doğal ve makul gördüğümüz gibi, rakibimizin Avrupa'daki başarısını desteklemek adına, onların yurtdışı maçları nedeniyle belirlenen takvime en ufak bir itirazımız olmamıştır. Bundan sonra da her Türk takımının Avrupa'daki başarısı için aynı düşünceyle hareket edeceğimizin bilinmesini isteriz. Fakat oluşan son tabloda; Galatasaray Liv Hospital'in Avrupa yolculuğunun bitmesi ve ligin son 3 haftasına girilmesinden dolayı, daha önceden belirlenen 23 Nisan takviminin basketbol için dinlenme ve hazırlanma adına yeterli bir süre olduğu da herkesin malumudur. Trabzonspor Medical Park olarak, TBF'nin bizi ve seyircimizi hiç dikkate almadan, 23 Nisan gibi anlamlı bir tatil gününde, seyircimizle coşkuyla bir araya gelme şansımızın olduğu bir günde, bu şanstan mahrum edilmemizi kınıyoruz. Trabzonspor Medical Park Kulübüne yapılan bu muamelelerin artık son bulmasını istiyoruz. Israrlı bir şekilde yürütmeye çalıştığımız olumlu ve geliştirici tavrımızın provoke edilmesine de asla izin vermeyeceğiz. Bugüne kadarki haklı çıkışlarımızı uyumsuzluk olarak kabul hatta bahane ederek de, hakkımızın yenilmesi karşısında da asla sessiz kalmayacağımızı herkesin bilmesini isteriz" şeklinde konuştu.

Trabzonspor Medical Park olarak, basketbolun gelişmesi için olumlu olacak her türlü fedakarlığa sonuna kadar kayıtsız şartsız destek olacaklarını kaydeden Saral, "Başta Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel olmak üzere, TBF'nin tüm yönetim kurulu ve yürütme organlarının, Trabzonspor Medical Park da dahil tüm kulüplerimizin haklarını savunmak ve karşılarında eşit tavır takınmak noktasında bir yükümlülükleri olduğunu asla unutmasınlar. Bu yönüyle, bir dost kulübümüze sağlanan bu 1 günlük imtiyazın, bizim 3 maçımız için bütün programımızın değişmesine sebep olduğunu da TBF yönetim kurulunun dikkatine sunmak isteriz. Bu vesileyle, daha önce Banvit maçında bize yapılan haksızlığın, bizi Play-off yolunda ne kadar yaraladığı gerçeğini de tekrar kamuoyunun bilgisine sunarız. Biz, Trabzonspor Medical Park olarak, basketbolun gelişmesi için olumlu olacak her türlü fedakarlığa sonuna kadar kayıtsız şartsız destek olacağımızı, başta kulübümüz olmak üzere kulüpler arası yapılacak olan her türlü ayrımcılığın ve haksızlığın da sonuna kadar karşısında olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Dolayısıyla, kamuoyu nezdinde de TBF'nin aldığı bu kararı hızlıca gözden geçirip, daha önce açıkladığı programı uygulamasını ivedilikle rica ediyoruz" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Galatasaray Liv Hospital Trabzonspor 23 Nisan Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title