Haberler

Gökçek'ten Taksi Zammına Tepki

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'da Taksi Ücretlerine Yapılan Yüzde 15'lik Zamma Tepki Göstererek, "Esnaf Odaları Birliği Yetkisi Olmadığı Halde, Yasal Olmayan Bir İş Yapıyor" Dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’da taksi ücretlerine yapılan yüzde 15’lik zamma tepki göstererek, “Esnaf Odaları Birliği yetkisi olmadığı halde, yasal olmayan bir iş yapıyor” dedi.

Gökçek, yapılan zammın hukuki olmadığını belirterek, zam yetkisinin UKOME’de olduğunu ifade etti. Gökçek, UKOME’nin (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) yetkisinde olan taksi ücretlerine zam yapılmasının ardından her konuda beyanat verenlerin sessiz kaldığını belirterek, “En ufak bir otobüs zammında yeri göğü inleten insanlar nerede? Vatandaşı düşünüyorlarsa neden taksi zammına karşı çıkmıyorlar?” diye konuştu.

Zammın hiçbir hukuki dayanağının olmadığının altını çizen Gökçek,şunları söyledi:

“Zammı yapanlar, şu anda hukuk nezdinde sorumlular. Tabi böyle bir zam yapıldığında Melih Gökçek buna itiraz edecek olursa, taksici arkadaşlarla karşı karşıya kalma gibi bir durumu olacak. Bunu ve benim mahkemeye gitmeyeceğimi bildikleri için tabiri caizse, bu açıkgözlülüğü yapıyorlar ve yanlış yapıyorlar.”

Zam konusunda vatandaşların açacakları davaları kazanma ihtimalinin çok yüksek olduğunu ifade eden Gökçek, “Her konuya ilişkin beyanat vermeye alışkın olan bazı milletvekilleri arkadaşlarımız ve bazı tüketici derneklerimiz var. Taksi zammı konusunda, şu anda kılları kıpırdamıyor. Aynı zammı ben yapmış olsaydım, yeri göğü inletirlerdi. Bu da gerek milletvekillerinin gerekse tüketici derneklerinin samimi olmayıp, olaya tamamen siyasi baktıklarını ispat ediyor. Halkın dikkatine özellikle bunu sunuyorum. En ufak bir otobüs zammında yeri göğü inleten bu adamlar nerede? Neden taksi zammına karşı çıkmıyorlar? Çünkü, otobüs zammında Melih Gökçek’i hedef alıyorlar” dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title