Haberler

'Gökçebey Okuyor' Kampanyası

Zonguldak'ın Gökçebey İlçesinde Milli Eğitim Müdürülğü ve Kitap Yayınevleri ile Birlikte Kitap Okuma Kampanyası Başlatıldı. Yayınevlerinin Çıkardığı Kitaplar, Açılan Sergiyle Halka Satışa Sunuluyor.

Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde Milli Eğitim müdürülğü ve kitap yayınevleri ile birlikte kitap okuma kampanyası başlatıldı. Yayınevlerinin çıkardığı kitaplar, açılan sergiyle halka satışa sunuluyor.

Gökçebey İlçe Milil Eğitim Müdürlğü tarafından kitap okunurluk sayısını arttırmak amacıyla başlatılan ‘Gökçebey okuyor' isimli kitap okuma kampanyası çerçevesinde Gökçebey İlköğretim Okulu Çok amaçlı salonunda kitap sergisi açıldı. Kampanyaya destek veren Ekin ve Bayoğlu Yayıncılık kitaplarının yer aldığı sergide, her yaştan çocuklardan ve yetişkin insanlara kader her kesime hitap eden kitaplar, satışa sunuluyor. Kaymakam vekili Oktay Ateş, Gökçebey Belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan Milli Eğitim Müdürü Adem Gülşen, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Erhan Uras, İlçe Emniyet Müdürü Musa Subaşı ve öğretmenler sergiyi gezerek kitapları inceledi. Kampanya hakkında bilgi veren Adem Gülşen, "Gökçebey Okuyor isimli kampanyamız çerçevesinde ilçedeki 2 yayın evi ile görüşerek, kitaplarını burada sergilemelerini sağladık. Bu sergimizi göstermek amacıyla öğrencileri gruplar halinde sergiyi gezdireceğiz. Ayrıca bu serginin halka açık olduğunu duyurduk. Halkımızda buralardan gelerek, hem kitapları görebilecek, hem de istediği kitapları uygun fiyatlara satın alabilecektir. Bu tür etkinliklerle kitap okuyan sayısını daha da arttırmak istiyoruz" dedi.

Sergiyi organize eden Ekin Yayıncılığın sahibi Muhittin Bozan, özellikle çocukların kitaplara olan ilgisini arttırmak amacıyla yazar Gülsem Cengiz'i de sergiye davet edeceklerini kaydetti. Yazar Cengiz'in Zonguldak, Bartın ve Karabük'teki özellikle kırsal bölgelerinde gezdireceklerini ve çocukların alacakları kitaplara imzasını da atacağını anlatan Bozan, Sergimizde 0-6 yaş grubu çocuk kitaplarından kültürel yayınlar, hikaye ve roman kitaplarına kadar her yaşa hitap eden yaklaşık bin 500'ü aşkın kitap çeşidi bulunmaktadır. İstenilen her kitabı burada bulmam mümkün olduğu gibi, satında alınabiliyor. Özellikle çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırılması amacıyla 26 Mayıs tarihinde yazar Gülsüm Cengiz'i sergimize getireceğiz. Cengiz, alınan kendi kitaplara imzasını da atacak. 26-30 Mayıs tarihleri arasında Cengiz'i Zonguldak ile Karabük'ün kırsal kesimlerinde ve Bartın il merkezinde açacağımız sergilere de götüreceğiz" diye konuştu.

Ayrıca Bozan, serginin 19-30 Mayıs tarihleri arasında açık tutulacağını kaydetti.

(SD-SD-Y) 19.05.2008 16:17 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title