Haberler

Gökçeada'nın İlk ve Tek Şarap Üretim Tesisi Açıldı

Çanakkale'nin Gökçeada İlçesinin İlk ve Tek Şarap Üretim Tesisi, Gökçeada Kaymakamı Kemalettin Sakin ve Piyade Kıdemli Albay Mustafa Töre'nin Katılımıyla, Tepeköy'de Yorgo Zarbozan Tarafından Hizmete Açıldı.

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinin ilk ve tek şarap üretim tesisi, Gökçeada Kaymakamı Kemalettin Sakin ve Piyade Kıdemli Albay Mustafa Töre'nin katılımıyla, Tepeköy'de Yorgo Zarbozan tarafından hizmete açıldı.

Açılışı yapan Gökçeada Kaymakamı Kemalettin Sakin, yakın zamanda Gökçeada'da ikinci bir şarap üretim tesisinin açılacağının sinyallerini verdi. 1860 yılında kayınpederinin Bozcaada'da şarap üretimi yaparak bütün Türkiye'ye ve Rusya'ya ihraç ettiğini belirten Yorgo Zarbozan, en büyük hedefinin onun gibi ihracat yapmak olduğunu ifade ederek, "Bu şarap üretim tesisi 150 bin euroya mal oldu. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan aldığım Gıda Üretim Sertifikası ve Türkiye Patent Enstitüsü'nde 'Barba Yorgo' ismine

aldığım Marka Tescil Belgesi'yle bu işi yapmaktan keyif alıyorum. En büyük hedefim marka haline gelen bu şarabımı ihraç etmek" dedi.

(EK-AÖ-EŞ-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title