Haberler

Gökçeada'da Altın Haberi Valiyi Şaşırttı

Çanakkale'deki İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda, MTA'nın bölgede yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Kuzeybatı Anadolu Bölge Müdürü Ali Altınay Gökçeada'da altın rezervi tespit ettiklerini açıkladı.

VALİ TUNA: BİZ GÖKÇEADA'DA TURİZMİ GELİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ, SİZ DE MADENCİ SOKMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ

Çanakkale'deki İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'nün (MTA) bölgede yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Kuzeybatı Anadolu Bölge Müdürü Ali Altınay Gökçeada'da altın rezervi tespit ettiklerini açıkladı. Toplantıya Başkanlık eden Vali Güngör Azim Tuna, 'Nerede' diye sorarak şaşkınlığını gizleyemedi.

Çanakkale İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile ilçe kaymakamları ve belediye başkanlarının katılımıyla Koordinasyon Kurulu'nun 2011 yılı 3'üncü dönem toplantısı düzenlendi. MTA'nın Çanakkale'deki projelerini anlatan Kuzeybatı Anadolu Bölge Müdürü Ali Altınay, Gökçeada İlçesi'nde altın rezervi tespit edildiğini söylemesi Vali Güngör Azim Tuna başta olmak üzere, toplantıya katılanlar için adeta sürpriz oldu.

MTA Bölge Müdürü Altınay, 'Bölge müdürlüğümüz Çanakkale bölgesinde metalik maden aramaları ve jeotermale yönelik çalışmaları devam etmektedir. Bunlardan Gökçeada Metalik Maden Projesi 3 yıllık sondaj çalışmalarından sonra tamamlanmış olup, şuanda fizibilite çalışması yapılmaktadır. Fizilibite çalışmasının ardından saha ihaleyle satılacaktır. Bu saha bakır, molibden ve altın sahasıdır' diyerek sözlerine devam ederken Vali Tuna Altınay'a 'Nerede' diye sordu. Bunun üzerine Altınay, 'Gökçeada'da diye tekrarlayınca, Vali Tuna gülümseyerek, 'Yapmayın, her şeyi bulup çıkarmak zorunda değilsiniz. Onlar bizim zaten, yerinde dursun. Biz Gökçeada'da turizmi geliştirmeye çalışıyoruz, organik ada diyoruz. Siz de madenci sokmaya çalışıyorsunuz' dedi.

Altınay, Vali Tuna'ya, 'Çok küçük bir yer rezerv, sahanın tamamında değil' yanıtını verince Vali Tuna da 'Yani yatırım yapmaya değecek bir şey değil o zaman. Bunları paylaşmadan önce bulduğunuz şeyleri ilgili birimlere iletin. Çok fazla kimseyle paylaşmazsınız diye düşünüyorum. Alternatif sahalar varsa ki, memleketimizin her tarafı maden yönünden zengin' diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title