Haberler

Göğe Islık Çalan Kadınlar' Belgeseli Görücüye Çıktı

Giresun'un Çanakçı ilçesi Kuşköy'de köylü kadınlarla birlikte çekilen 'Göğe Islık Çalan Kadınlar' isimli belgesel düzenlenen geceyle birlikte görücüye çıktı.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) AB Bilgi Merkezi tarafından düzenlenen 4. AB-Türkiye Karadeniz Kadın Belgesel Film Festivali başladı. Etkinlik kapsamında oluşturulan Belgesel Sinema Atölyesi'nin bu yıl yönetmen Erdal Eksert'in eğitmenliğinde Giresun'un Görele ilçesine bağlı Çanakçı 'Kuş' köyünde köylü kadınlarla birlikte "Göğe Islık Çalan Kadınlar" isimli ortak bir belgesel film çekildi.

Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi'nde dün akşam düzenlenen açılış töreniyle birlikte festival başlarken, festivale Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Emniyet Müdürü Murat Köksal, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, film ekibi ve davetliler katıldı. Açılışta, Giresun'un Görele ilçesine bağlı Çanakçı 'Kuş' köyünde köylü kadınlarla birlikte "Göğe Islık Çalan Kadınlar" isimli ortak bir belgesel film gösterildi.

Film gösterimi öncesinde bir konuşma yapan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, "Bu yıl kadın işlendi. Kadının sanattaki, kültürdeki yerini gerçek anlamda birkaç gün sürecek olan festivalle değişik kültürleri göreceğiz. Bu kısa metrajlı filmleri aslında çok sıkmadan göstermek gerekiyor. Trabzon mizah şehridir" dedi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, yaptığı konuşmada, "3 günlük bu programda güzel filmler var. Kadın konusunun çekilmesi ve yöresel kültürün yaşatılmasına yönelik temanın işlenmesi güzel, anlamlı. Sanatın güzel boyutlarının yaşatılması amacında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Türkçe alt yazılı film gösteriminin ardından filmin başkarakteri Muazzez Köçek, kuş diliyle festivalin açılışına katılanlara teşekkür ederken, Köçek ve yönetmen Erdal Eksert'e plaket verildi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Trabzon Çanakçı Giresun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title