Haberler

Gmis ile Ttk Arasında 26'ncı Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) çalışan işçileri ilgilendiren ve 1 Ocak 2015 ile 31 Aralık 2016 tarihleri arasını kapsayan 26'ncı dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varıldı. Maden işçisine birinci altı ayda yüzde 6, ikinci altı ayda yüzde 5, üç ve dördüncü altı aylarda yüzde 3'er zam yapıldı.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, geçen 31 Temmuz'da imzalanan toplu sözleşmesi hakkında bilgi vermek için bugün kuruma bağlı Karadon Müessesesi Gelik İşletmesi Müdürlüğü'nde çalışan işçileri ziyaret etti. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin kuruma bağlı 10 bin işçiyi kapsadığını belirten Demirci, şöyle dedi:

"Yapılan bu zam ile 2 bin 150 liranın altında olan ücretler için ayda 100 lira, 2 bin 151 ile 2 bin 250 lira arası olan ücretler için 2 bin 250 lirayı geçmemek üzere ayda 75 lira, 2 bin 251 ile 2 bin 350 lira arası olan ücretler için 2 bin 350 lirayı geçmemek üzere ayda 50 lira iyileştirme yapıldı. Elbette ki, bu bizim ihtiyaçlarımızı karşılamaya yetmedi. Ancak bu teklif çok daha gerilerdeydi ve diğer sendikalar tarafından kabul görmüştü. Biz görüşmenin her aşamasında bu teklifin bizim için yetersiz olduğunu dile getirdik. Bu dönemin önemli kazanımlarından biri de yılın ikinci yarısında meydana gelen vergi artışından doğan kayıpları gidermek oldu. Her yıl Eylül ayında 500 lira denge ücreti alacağız. Bu maddenin toplu sözleşmeye girmiş olması bundan sonraki dönemlerde de ele alınmasını ve günün koşullarına göre artırılmasını sağlayacaktır."

2 GÜN HAFTALIK TATİL

2 gün hafta tatili konusundaki maddenin toplu sözleşmeye taşınmasında ciddi tartışmalar yaşandığını ifade eden Demirci, şunları söyledi:

"İşveren kanadının özellikle Kamu-İş temsilcilerinin yasa maddesini ileride farklı yorumlanabilecek şekilde kayda almak istemeleri bu süreci uzattı. Biz, tüm kararlılığımızla mücadelemizi sürdürdük ve 2 gün kesintisiz hafta tatilini ücretli olarak imza altına aldık. Böylece bu önemli kazanımı tarihe mal ettik. Gruplu işçiler için uzun yıllardır verilen bu hak mücadelesini kazanmak da bize nasip oldu. Gruplu arkadaşlarımız çalıştıkları aylarda kömür haklarını alacaklar. Sendikamız teknik elemanları ve işveren temsilcileri toplu sözleşme tutanaklarını kayıt altına alma çalışmasını sürdürüyor. Kısa süre sonra yevmiyelerimizle birlikte maaş hesaplarımızı da ilan edeceğiz." - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Taşkömürü Kurumu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title