Haberler

Gkv'li Öğrenciler, İstanbul'un Fethini Canlandırdı

Gaziantep Kolej Vakfı(GKV) öğrencileri, İstanbul'un fethinin 560.yıldönümünde sahneledikleri 'Fetih Oratoryosu' adlı eser ile İstanbul'un fethini canlandırdı.

Gaziantep Kolej Vakfı(GKV) öğrencileri, İstanbul'un fethinin 560. yıldönümünde sahneledikleri 'Fetih Oratoryosu' adlı eser ile İstanbul'un fethini canlandırdı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu'nda yapılan etkinliğe; İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Gaziantep Kolej Vakfı idarecileri, öğretmenleri, öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konuşmasına İstanbul'un fethi ve Fatih Sultan Mehmet için yazılmış şiirleri okuyarak başlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç Dr. Atanur Vergili, "Tarih boyunca 29 kez kuşatıldıktan sonra Cihan Padişahı Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilen, dünyanın yarısına bedel İstanbul. Bu gün, bir devrin bittiği, insanlığın ortaçağ karanlığından çıkıp, yeniçağa girdiği, şanlı ecdadımızın bize yaşattığı en büyük dönüm noktalarından olan, 'Dünyanın İncisi' İstanbul'un fethinin 560. yıldönümü. Uluslar, tarihlerinin büyük şahsiyetleri ve büyük günleri, gelecek nesillere aktarabildikleri sürece büyük devlet, büyük ulus olma yolunda önemli mesafeloer kat edebilirler. Buna bağlı olarak geçmişteki büyük kahramanlarına sahip çıktıkları sürece geleceklerinde de büyük şahsiyetler yetiştirebilirler" dedi.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları olarak öğrencilerinin tarihini iyi öğrenmeleri ve tarihi gerçeklerden gerektiği gibi yararlanmalarını arzu ettiklerini belirten Yrd. Doç Dr. Vergili, "Milli benlik ve bütünlüğümüzü ancak tarihimize sahip çıkarak koruyabiliriz. Her sayfası şan ve şerefle dolu tarihimizi iyi tanımamız ve gelecek nesillere en doğru şekilde aktarmamız, yarınlarımızın güvencesidir. Bize 560 yıldan bu yana dünyada hiçbir ulusa nasip olmayan büyük bir onur yaşatan İstanbul'un fethini yürekten kutlar, yiğitliğin sembolü Fatih Sultan Mehmet ve vatan uğruna şehit olan atalarımızı ve binlerce askerimizi rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

Düzenlenen etkinlikte, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Abdulkadir Sumak, İstanbul'un fethinin Türk ve dünya tarihi açısından önemini anlatan bir konuşma yaptı.

Gaziantep Kolej Vakfı öğrencisi Ayşe Özge Ağca, Faruk Nafiz Çamlıbel'in Fatih Sultan Mehmet'i anlatan 'Fatihe Kaside' adlı şiirini okuyarak büyük beğeni topladı.

Günün en önemli etkinlinde Gaziantep Kolej Vakfı öğrencileri tarafından hazırlanan 'Fetih Oratoryosu' sahnelendi. Öğrenciler, İstanbul'un fethini canlandırdı. Büyük beğeni toplayan Fetih Oratoryosu, dakikalarca ayakta alkışladı.

Etkinlikten sonra konuşan Gaziantep Kolej Vakfı öğrencileri, arkadaşları tarafından hazırlanan fetih etkinliğini çok beğendiklerini ifade ederek, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatih Sultan Mehmet Onat Kutlar İstanbul Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
title