Haberler

Gkry'nin Yeni Başkanı Hristofyas, Talat'la Görüşmek İçin BM Temsilcisiyle Temasa Geçti

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (Gkry) Başkanlığı'na Seçilen Dimitris Hristofyas, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'la Adanın Yeniden Birleştirilmesi Konusunda Görüşmek İçin Birleşmiş Milletler'le (BM) Temas Kurduğunu Söyledi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Başkanlığı'na seçilen Dimitris Hristofyas, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'la adanın yeniden birleştirilmesi konusunda görüşmek için Birleşmiş Milletler'le (BM) temas kurduğunu söyledi.

Seçim zaferinin hemen ardından Reuters'e konuşan GKRY Başkanı Hristofyas, KKTC Cumhurbaşkanı Talat ile görüşmek için BM temsilcisiyle temas kurduğunu söyledi. Hristofyas, ilk adımın bir keşif toplantısı şeklinde olacağını kaydetti. Hristofyas'ın temasta bulunduğu BM yetkilisinin isminin açıklanmadığı haberde, "Hristofyas'ın seçimleri kazanması, Türkiye'nin AB üyeliğine engel teşkil eden adadaki etnik temele dayalı bölünmüşlüğün sona ermesi için yeni umutlar doğurdu" yorumuna da yer verildi.

(MG-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title