Haberler

    Gizli Güç N'doye

    Rıza Çalımbay ile son 2 lig maçında 6 puan alan ve yeniden ilk 5’e giren Trabzonspor’da hücum konusunda da formüller geliştiriliyor. N’Doye’un Burak Yılmaz’ı tamamlaması bekleniyor.

    CELAL UMUT EREN
    Spor Toto Süper Lig'de son 2 maçta Akhisarspor ile Yeni Malatyaspor'u yenerek 6 puan alan ve 7 gol kaydeden Trabzonspor'da hücum konusunda yüzler gülüyor. Göreve geldiğinden beri hücum hattında yaşanan sıkıntılar nedeniyle çaresiz kalan Teknik Direktör Rıza Çalımbay, yeni formüller üretiyor.
    Özellikle son 2 maçta 1 gol, 1 asistle pozitif görüntü çizen Dame N'Doye, Çalımbay'ın elini güçlendirdi. Ligde kalan 8 haftada ilk 5 sıradan kopmak istemeyen bordo-mavililer, forvet bölgesinde de gücünü korumayı hedefliyor.
    Bu nedenle Rıza Çalımbay, kalan haftalarda N'Doye'a daha çok görev vermeyi planlıyor. Senegalli yıldızı kanat forvet gibi değerlendirecek tecrübeli çalıştırıcı, zaman zaman da Burak Yılmaz'a destek sağlayacak. İç saha maçlarında çift forvet modelini de hep deneyen Çalımbay, çalışkanlığı, artan performansı ve takımdaki pozitif görüntüsü nedeniyle Dame N'Doye'u Hugo Rodallega'dan daha önde tutuyor.
    Bu arada Trabzonspor taraftarından da N'Doye'a destek geliyor. Tecrübeli golcü bordo-mavili tribünlerin son dönemde de en çok ilgi gösterdiği isimler arasında bulunuyor. Taraftar gruplarının da sözleşmesi sezon sonunda bitecek 33 yaşındaki yıldızın devam etmesi gerektiği görüşünde birleşiyor. FIFA'dan transfer yasağı da alan Karadeniz ekibinde, Dame N'Doye ile sözleşme yenilenmesine sıcak bakılıyor.
    Forvetler çalışıyor

    Trabzonspor, Süper Lig'in 26. haftası sonunda santrfor oyuncularından geçen sezona göre daha çok verim aldı. Geçen sezon ligin 26. haftası sonunda bordo-mavili takım 28 gol kaydederken, bu sezon aynı dönemde sadece santrfor oyuncuları Burak Yılmaz (20), Dame N'Doye (4) ve Hugo Rodallega (4) toplam 28 gol attı.
    Karadeniz ekibi, 26 hafta sonunda santrfor oyuncuların verdiği katkıyla daha golcü bir kimlik ortaya koyarak geçen sezona göre aynı döneminden 17 gol daha fazla atıp 45 gole ulaştı. Karadeniz ekibi, Burak Yılmaz'ın forma giydiği 20 karşılaşmada 10 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak 36 puan topladı.
    ]
    ]
    ]

    Kaynak: Skorer / Spor

    Rıza Çalımbay Burak Yılmaz Trabzonspor Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title