Haberler

'Gizli Görüşme' Değerlendirmesi

Ahmet Davutoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda, İsrail'le Yaptığı Görüşmeyi Değerlendirdi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda, İsrail'le yaptığı görüşmeyi değerlendirdi. Oldukça sinirli olduğu gözlenen ve eleştirilere sert cevaplar veren Bakan Davutoğlu, toplantıda hangi konuların konuşulduğunu söylemeyeceğini kaydetti.

AK Parti Hükümeti olarak yüksek sesle vurguladıkları talepleri, İsraillilerin yüzüne söylemek için bu görüşmeyi yaptıklarını vurgulayan Bakan Davutoğlu, görüşmede neler söylediklerinin de devlet kayıtlarında yazılı olduğunu kaydetti. Toplantının niye gizli olduğunun kendilerine değil, İsrail tarafına sorulması gerektiğine dikkati çeken Bakan Davutoğlu, "Gizli olduğu halde İsrail hükümeti bu kadar çatırdadıysa, açık olsaydı bu görüşme hiç gerçekleşmezdi" dedi.

Devlet adaplarında kapalı toplantıların teyid de edilmediğini, ret de edilmediğini ifade eden Bakan Davutoğlu, "Eğer bu toplantılardan dışarıya konuşmalar sızmışsa ve toplantıdaki herhangi bir kişi bu bilgileri teyit etmemişse, hepsi batıldır. Bunlara cevap bile vermem. Niçin oraya gittim; oradaki 17 Arap ülkesi dış işlerine benim sadakat borcum var, onları bana olduğu gibi. Gazetelerde benim adıma yansıyan konulara da cevap vermiyorum" ifadelerini kullandı.

"KUDÜS BİZİM MESELEMİZDİR"

Konuşmasında 'Kudüs' ve 'Mescid-i Aksa' konularının üzerinde ısrarla ve hassasiyetle duran Bakan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Doğu Kudüs, İsrail'in toprak parçası değildir, Filistin devletinin toprak parçasıdır. Mescid-i Aksa da Doğu Kudüs'te bulunur. Mescid-i Aksa İsrail toprağı değildir, olmayacaktır. Bir gün barış olursa, Doğu Kudüs, Filistin'in baş şehri olacaktır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title