Haberler

Gizemli Çukurda Kazı Çalışmaları Tekrar Başlıyor

Sinop'un Boyabat İlçesinde 4 Bin Yıllık Tarihi Kalede Kazı Çalışmaları Sırasında Bulunan Gizemli Çukurda Kazı Çalışmalarına Tekrar Başlanacağı Bildirildi.

Sinop'un Boyabat ilçesinde 4 bin yıllık tarihi kalede kazı çalışmaları sırasında bulunan gizemli çukurda kazı çalışmalarına tekrar başlanacağı bildirildi.

Yaklaşık iki yıl önce tarihi kale altından geçen uzun bir dehlizin ortaya çıkartılması ardından, kaleyi çevreleyen tepe üzerindeki yüzeyde kazı çalışmaları sırasında geçen yıl kaya zeminin içine doğru inen bir çukurda gerçekleştirilen kazı heyecana yol açmıştı. Kayanın derinliklerine doğru inen çukurun nereye ve ne kadar ineceği bilinmiyor. Gizemli çukurun daha önceki çalışmalar sırasında alana dolan yağmur sularının kaybolması ve içini dolduran toprağın göçmesi ile fark edilmişti. Sinop Müze Müdürlüğü'nde görevli Arkeolog Fuat Dereli kontrolünde yapılan kazı çalışmaların bu gün itibariyle tekrar başlanacağı bildirildi.

(SÖ-SA) 28.05.2008 16:13 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title