Haberler

Giydikleri poşetten kostümle poşetin zararlarını anlattılar

Güncelleme:

Giydikleri poşetten kostümle poşetin zararlarını anlattılar Öğrenciler, son günlerde kamu spotu şeklinde verilen '7. Kıta Temsilciliği' gibi giyinerek meydanlarda dolaştı Vatandaşların ilginç bakışları içerisinde çarşıda gezen öğrenciler, poşet kullanımının zararlarını anlatmaya çalıştı.

Giydikleri poşetten kostümle poşetin zararlarını anlattılar

Öğrenciler, son günlerde kamu spotu şeklinde verilen '7. Kıta Temsilciliği' gibi giyinerek meydanlarda dolaştı

Vatandaşların ilginç bakışları içerisinde çarşıda gezen öğrenciler, poşet kullanımının zararlarını anlatmaya çalıştı.

KÜTAHYA - Kütahya'nın Domaniç Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi öğrencileri, ilçe pazarında poşet kullanımının zararlarını farklı bir proje ile anlattı.

Öğrenciler, son günlerde kamu spotu şeklinde verilen '7. Kıta Temsilciliği' gibi giyinerek meydanlarda dolaştı. Vatandaşların ilginç bakışları içerisinde çarşıda gezen öğrenciler poşet kullanımının zararlarını anlatmaya çalıştı.

Vatandaşlardan tarafından hoş karşılandıklarını belirten, Öğrencilerden Sümeyra Kaygısız, "Biz çöp poşetinin kullanımının azaltılmasını istiyoruz. Bu yüzden dikkat çekmek için böyle bir proje yaptık. Projemizi de pazarda bulunan abilerimize, ablalarımıza danışmak istedik. Çöp poşetinin azaltırsanız sevinirim" dedi.

Çöp poşeti giyen ve '7. Kıta Temsilcisi' Zafer Demir, "Ben 7. Kıta Temsilcisinden Domaniç Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesini ziyaret amaçlı gelmiştim. Plastik poşetlerin azaltılmasını istiyoruz. Bu nedenle plastik poşetlerimizden dolayı 7. Kıta diye bir şey kalmadı. 7. kıtanın nerdeyse yüzde 80'ini çöp poşeti olmuştur. Bu yüzden hayvanlarda ölmektedir" diye konuştu.

İlkay İlknur Ünver Avaçar, "Derslerimizde denizlerdeki kirlilik oranlarını işlemiştik. Farklılık oluşturmak adına öğrencilerimizden güzel bir pano hazırlamasını istemiştik. Öğrenciler ilk önce pano hazırlamaya başladılar ama bu gurubumdaki öğrencilerim, bana çok farklı proje ile geldiler. Son zamanlarda 7. Kıta diye bir ülkenin var olduğu ve kamu spotu şeklinde birçok haber kanallarında görmüştük. Çocuklar bunların bana bilinçlendirmesini Domaniç'te yapabiliriz diye bir fikir ile geldiler. Bu benim çok hoşuma gitti. Hatta öğrencilerimiz kendisi dedi ki 'ben öğrenci olarak gelebilirim Domaniç'e ve bu şekilde tanıtım yapabiliriz' dediler ve 7. Kıtadan gelen öğrencimiz diğer arkadaşları ile birlikte poşet kullanımının zararlarını anlatmak istedikleri için halkın içine indiler" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ömer Halisdemir Domaniç Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title