Haberler

    Gitar Üretiminde Kullanılan Ağaç Çeşidinin, Gitarın Sesi Üzerinde Çok Az Etkisi Olduğu Ortaya Çıktı

    Araştırma için Britanya'daki Lancester Üniversitesi'nden bir ekip, Flyde Guitars'tan Roger Bucknall'den 6 adet çelik telli bir gitar üretmelerini istedi. Bu gitarların hepsi aynı şekilde üretildi. Gitarların arasındaki tek fark, müzik aletlerinin arka ve yan panellerinde kullanılan ağacın çeşidi oldu. Fiyatları ve bulunabilirlikleri değişen bu ağaçlar arasında Brezilya gül ağacı, hint gül ağacı, maun, akçaağaç, sapeli maun ve ceviz bulunuyor.

    Daha sonra 42 gitarist, az aydınlatılmış bir odaya alındı ve her birine kaynak gözlükleri takıldı. Böylelikle gitaristlerin çaldıkları gitarın hangi ağaçtan yapıldığını görmeleri engellenmiş oldu. Gitaristler bu gitarlara ses kalitesi ve kolay çalınabilirlik açısından puan verdi. Gitarların aldığı puanlar oldukça yakın çıktı.

    Ek olarak, 31 gitariste hangi enstrümanın hangi ağaçtan yapıldığı soruldu. Gitaristlerin bu soruya cevap vermekte güçlük çektiği gözlemlendi.

    Araştırmacılardan, Lancester Üniversitesi'nden Prof. Christopher Plack, "Elde ettiğimiz sonuçlara göre arka panel ağacının ses kalitesine ve gitarın çalınabilirliğine etkisi görmezden gelinebilecek kadar düşük ve daha ucuz ve sürdürülebilir ağaçlar, pahalı ve tehlike altındaki ağaçların yerine ses kalitesinde bir kayıp yaşanmadan kullanılabilir." diyor.

    Kaynak: WebTekno / Teknoloji

    Britanya Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title