Haberler

Gisbir Özel Sağlık Merkezi Açıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kendi Dört Duvarı İçerisine Kapanan Bir Türkiye Değil, Tüm İmkanlarıyla Dünyaya Açılan Bir Türkiye İnşa Ettiklerini Belirterek, 'Büyük Bir Ülkeye, Güçlü Bir Türkiye'ye, Ufku ve Vizyonu Olan Bir Ülkeye Yakışan Ne İse Biz Onu Yapıyoruz' Dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendi dört duvarı içerisine kapanan bir Türkiye değil, tüm imkanlarıyla dünyaya açılan bir Türkiye inşa ettiklerini belirterek, 'Büyük bir ülkeye, güçlü bir Türkiye'ye, ufku ve vizyonu olan bir ülkeye yakışan ne ise biz onu yapıyoruz' dedi. Erdoğan, Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliğince (GİSBİR) Tuzla'da yaptırılan GİSBİR Özel Sağlık Merkezinin açılışında yaptığı konuşmada, Bosna Hersek ve Fransa ziyaretinden söz ederek, Fransa'da altı binden fazla Türk vatandaşının katıldığı, coşkulu bir kapalı salon toplantısı gerçekleştirdiklerini anımsattı. Oradaki vatandaşların her birinin yüzündeki umudu, gözlerindeki parıltıyı ve yüreklerindeki heyecanı tarif etmenin mümkün olmadığını vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin küresel ölçekte artan öneminin, ağırlığının ve gücünün oralarda çok daha somut şekilde hissedildiğini belirtti. Erdoğan, 'Ne diyorlar biliyor musunuz, 'Siz bizim yüzümüzü ağarttınız, artık bizim başımız öne eğik değil' diyorlar. Oradaki her bir vatandaşımız, Türkiye'nin büyümesinden, saygınlığının artmasından, Türkiye'nin küresel meselelerde cesur bir şekilde barış ve adalet çağrısı yapıyor olmasından büyük gurur duyuyor' diye konuştu. Türklerin atalarının Balkan ülkelerinde bugün dahi ayakta duran eşsiz özelliklere sahip çok sayıda eser ürettiğini ifade eden Erdoğan, Bosna Hersek'in büyük nehirleri üzerinde yüzyıllar önce yapılan köprülerin Balkanlar ile Türkiye'yi dostluk, kardeşlik ve gönül köprüsü olarak birbirine bağladığını kaydetti. 'Bizler ecdadımızın izinden yürüyerek, yeni gönül köprüleri inşa ediyor, o coğrafyalarla bağlantılarımızı daha güçlü hale getiriyoruz' diyen Erdoğan, Türk girişimcilerinin kurmuş olduğu Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nin 22 ülkeden bin 200 öğrencisiyle Balkanların en saygın üniversitesi olma yönünde ilerlediğini bildirdi. Erdoğan, dünyada Türkçe öğretecek, Türk dili ve edebiyatını, sanatını dünyaya tanıtacak Yunus Emre kültür merkezlerinin ilkini Saraybosna'da kurduklarını ve açılışını yaptıklarını ifade ederek, merkezin Türkçe öğretmeye başladığını anlattı. Fransa'da 9 aydır bir 'Türkiye Mevsimi'nin yaşandığını ve 600 etkinlikle Türkiye'nin her boyutuyla Fransızlara tanıtıldığını kaydeden Erdoğan, Paris'te de Yunus Emre Vakfı'nın merkezinin kurulacağını söyledi.

- 'DÜNYAYA AÇILAN BİR TÜRKİYE İNŞA EDİYORUZ'-

İstanbul'da TRT'nin Arapça yayın yapan yeni kanalının açılmasıyla 350 milyonluk Arap dünyasına artık kendi dilleriyle Türkiye'nin tanıtılacağını aktaran Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'(ya ne işimiz var. Biz kendi dilimizi konuşalım). Yok böyle bir şey. Hangi dünyada yaşıyoruz? Biz kendi dört duvarı içerisine kapanan bir Türkiye değil, bütün imkanlarıyla dünyaya açılan bir Türkiye inşa ediyoruz. Büyük bir ülkeye, güçlü bir Türkiye'ye, ufku ve vizyonu olan bir ülkeye yakışan ne ise biz onu yapıyoruz. Tüm bu çalışmalarımız, çabalarımız her alanda olduğu gibi ekonomide de karşılığını buluyor. 2009'da tüm dünyada ticarette daralma yaşanırken, tüm ülkelerin ihracatlarında çok ciddi düşüşler yaşanırken biz doğu ve güneyimizdeki 22 ülkeyle ihracatımızı artırdık.'

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin Afganistan ile ihracatını 2008'e göre yüzde 73, Bangladeş ile yüzde 84, Maldiv Adaları'yla yüzde 294, Mısır'la yüzde 100 artırdığını, Yemen, Pakistan, Türkmenistan, Lübnan ve Libya'nın da Türkiye'nin ihracatını artırdığı diğer ülkeler olduğunu kaydetti. Aktif bir dış politikanın ardından aktif ticaretin geldiğine işaret eden Erdoğan, yıllardır ihmal edilen ülkelerle ticaretin kat be kat arttığını vurguladı. Libya'da bütün altyapı yatırımlarını Türk müteahhitlerin yaptığına dikkati çeken Erdoğan, 'Komşularla sıfır düşmanlık ve dostluk. Bununla bu gelişmeler oldu' dedi. Dünyanın birçok gelişmiş ülkesi pazar kaybederken, Türkiye'nin pazarlarını çeşitlendirdiğini, yeni pazarlar bularak dalgalanmalara karşı önlemler aldığını anlatan Erdoğan, Türkiye'nin Afrika'nın tüm ülkelerine yayıldığını belirtti.

Afrika'daki büyükelçilik sayısını bu yılın sonuna kadar 30'a çıkaracaklarını bildiren Erdoğan, bunun da beraberinde finans hareketlerinde canlılık getireceğini söyledi.

- 'BAŞIMIZIN ÇARESİNE BAKTIK'-

IMF ile şartlarda anlaşamadıkları için anlaşma yapılmadığını anımsatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Çünkü işimize gelmiyordu. 'Bunu imzalayamayız' dedik ve işi bıraktık. Çünkü siyasi dayatma bize gelmez. Siz uluslararası para fonusunuz, bizimle parayı, ekonomiyi konuşun, eğer sistemimizle oynamaya kalkarsanız, ona biz müsaade etmeyiz. Zira biz kendimize güveniyoruz. Yani biz şu kriz esnasında bir yerlerden yardım dilenmedik, para almadık, başımızın çaresine baktık. Komşudaki hali görüyorsunuz, neler oluyor, Avrupa'da neler oluyor.' Amerika'da bankalar kapanmasına rağmen Türkiye'de tek bir bankanın dahi kapanmadığını, bankaların hepsinin ayakta durduğunu ve dünya bankaları arasında da farklı bir konuma sahip olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

'Türkiye, emin, kararlı ve cesur adımlarla muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefindeki yürüyüşünü sürdürüyor, sürdürecek. Biz küçük meselelere takılıp kalmayacağız, çünkü Türkiye'nin yıllarca küçük meselelere takılıp vaktini ve enerjisini kaybettiğini biliyoruz. Bugün artık Türkiye enerjisini tasarruflu bir şekilde kullanarak yarınlara yürüyor. İnşallah yarınların Türkiye'sinde benim vatandaşımın imkanları çok daha farklı olacak. Satın alma gücü çok daha artacak. Biz şu andaki gücü falan yeterli bulmuyoruz. Benim halkıma layık olan bu değil.'

- ESNAF VE SANATKARLARLA İLGİLİ YOL HARİTASI-

Başbakan Erdoğan, yarın İstanbul'da yapılacak basın toplantısıyla esnaf ve sanatkarlara ilgili yol haritasını açıklayacağını bildirdi. Erdoğan, 'Birlik, beraberlik içinde kader ortaklığı yaparak, Türkiye'nin her meselesini Allah'ın izniyle aşacak, büyük Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz. Şu anda kıskanılan bir Türkiye var. Artık 'ya durum ne olacak, nereye gidiyoruz?', bizim böyle bir endişemiz yok. Her şey yolunda' diye konuştu.

İktidara geldiklerinde eğitim, sağlık, adalet ve emniyet olmak üzere 4 alanda hedefler koyduklarını hatırlatan Erdoğan, bu 4 temel taş olmazsa bir ülkenin inşa edilemeyeceğini vurguladı.

143 bin derslik inşa ettiklerini, şu anda 81 ilin en ücra köşesinde bile bilim teknolojisiyle eğitim verildiğini, üniversitesi olmayan il kalmadığını dile getiren Erdoğan, 'Hakkari Üniversitesini kurduk. 'Orada kim rektör olacak?' dediler. Oxford'dan bir profesör çıktı, rektör oldu. 'Hakkari Üniversitesini Oxford yapacağım' dedi' şeklinde konuştu.

- 'NE YAPILDIĞINA DEĞİL, KİMİN YAPTIĞINA BAKILIYOR'-

Sağlıkta da önemli işler yapıldığını anlatan Erdoğan, 'Ama hep önümüzü kesme gayreti içinde olanlar var. Bu ülkede ne yapıldığına bakılmıyor, kimin yaptığına bakılıyor. Kim yapıyor, AK Parti iktidarı... Ayıptır, yazıktır' diye konuştu. Erdoğan, Galataport ve Haydarpaşaport olaylarında da aynı durumun yaşandığını, birilerinin önünü kesmesiyle bu projelerin gerçekleştirilemediğini söyledi.

Türkiye genelinde 18 helikopter ambulansın hizmet verdiğini, Pendik'te 550 yataklı eğitim ve araştırma hastanesinin yapıldığını, Tuzla'da 200 yataklı bir hastanenin yapımına başlanacağını anlatan Erdoğan, yeni bir uygulamayla da devlet hastanelerini üniversitelerin emrine vereceklerini kaydetti. Türkiye'de doktor sayısının yeterli olmadığını, bunun artırılması gerektiğini dile getiren Erdoğan, uygulamanın doktorların daha hızlı yetişmesini sağlayacağını söyledi. Kartal ve Çağlayan'da adalet sarayları inşa edildiğini anlatan Erdoğan, 'Yargı adeta kümes gibi yerlerde çalışmasın, en güzel fiziki imkanlara kavuşsun istiyoruz' dedi. Türkiye'de Atatürk'ün ölümüyle raylı sistemle ilgili her şeyin bittiğini vurgulayan Erdoğan, kendilerinin bu çalışmalara yoğunlaştıklarını ve ilk hızlı treni de kendilerinin yaptıklarını belirtti. Bu yıl sonunda Ankara-Konya arasındaki hızlı tren projesini bitireceklerini söyleyen Erdoğan, şu anda Türkiye'de 45 havaalanı bulunduğunu, yolcu saysının 80 milyona ulaştığını dile getirerek, artık orta tabakadaki bir vatandaşın bile uçağa binebildiğini kaydetti. Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Bayrak ile birlikte kurdele keserek, hastanenin açılışını gerçekleştirdi.

Hastaneyi gezerek, bazı hastaları odalarında ziyaret eden Erdoğan, hastanede doğan Emir Tayyip Doğan adlı bebeğe de altın taktı. (Son)

(SİM-TUR-SEB) - İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title