Haberler

Girlevik Şelalesi Kışın Bir Başka Güzel

Erzincan'da, doğal güzelliğiyle öne çıkan ve her mevsim ayrı bir güzellik sunan Girlevik şelalesi, çevresinin yarım metrelik karla kaplanması ve 40 metreden dökülen sularıyla ziyaretçilerini büyülüyor.

Erzincan'da, doğal güzelliğiyle öne çıkan ve her mevsim ayrı bir güzellik sunan Girlevik şelalesi, çevresinin yarım metrelik karla kaplanması ve 40 metreden dökülen sularıyla ziyaretçilerini büyülüyor.

Kent merkezine 35 kilometre uzaklıkta yer alan Kalecik köyündeki 9 ayrı kaynak suyunun birleşmesiyle oluşan Girlevik şelalesi, her mevsim ayrı bir güzellik sunuyor.

Bölgede etkili olan ve kalınlığı yarım metreyi bulan kar ile beyazlara bürünen şelale, şu sıralar gelinliğini giyen çevresi ve 40 metreden dökülen sularıyla bambaşka bir hal aldı.

Şelale, kışın suyunun büyük bölümünün donmasıyla oluşan buz sarkıtları, yaz aylarında ise serin havası ve çevresindeki yemyeşil bitki örtüsüyle her mevsim ayrı bir güzellik oluşturuyor.

Şelalenin beyazlar içerisindeki manzarasında fotoğraf çektirmek ya da öz çekim yapmak için bölgeye gelen ziyaretçiler, eşsiz doğal güzelliklerin tadını çıkartıyor.

İstanbul'dan kuzeniyle Erzincan'a gelip Girlevik Şelalesi'ni ziyaret eden Cansu Alçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şelalenin eşsiz manzarasına hayran kaldıklarını belirtti.

Alçı, şunları kaydetti:

"Birkaç gündür karın yağmasını bekliyorduk ve sonunda istediğimiz kara kavuştuk, bunu fırsat bilip hemen şelalenin yolunu tuttuk. Gerçekten herkesin gelip görmesi gereken doğal bir güzellik. Tabi birkaç gün sonra şelaleden akan su, yerini buz sarkıtlarına bırakarak ayrı bir güzellik oluşturacak. Herkesin bu doğal güzelliği yerinde görmesini tavsiye ediyorum." dedi.

"Kışın ayrı, yazın farklı güzel"

Ziyaretçilerden Nuray Çelik de doğal güzelliği görmek için özellikle şelaleye geldiklerini anlatarak, "Biz Girlevik Şelalesi'ni genellikle yaz aylarında gördüğümüz için bu sene de kışın görmek istedik. Şelale, kışın gerçekten ayrı bir güzelliğe bürünmüş, kışın ayrı yazın farklı güzel. İnşallah bu kar yağışı böyle devam eder. Herkesin mutlaka burayı gelip görmesini tavsiye ediyorum." diye konuştu.

Girlevik Şelalesi'nde restoran işletmecisi Murat Çağlar ise şelalenin her mevsim ayrı bir güzelliğe büründüğünü ve muazzam bir manzaraya sahip olduğunu söyleyerek, herkesi şelaleyi görmeye davet etti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Erzincan Kalecik Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title