Haberler

Girişimcilere Kosgeb Desteği

Samsun'un 19 Mayıs İlçe Kaymakamı Kadir Ekinci, girişimcilere 100 bin liraya kadar KOSGEB desteği sağlanacağını söyledi.insanların üretime ve istihdama yönlendirilmesine katkı sağlamak amacıyla İŞKUR ve KOSGEB ile işbirliği yaptıklarını ve yeni...

Samsun'un 19 Mayıs İlçe Kaymakamı Kadir Ekinci, girişimcilere 100 bin liraya kadar KOSGEB desteği sağlanacağını söyledi.

Kaymakam Ekinci, sosyal ve ekonomik anlamda son derece hayati işlevleri yerine getiren girişimcileri desteklemek, özellikle 19 Mayıs'ı geliştirecek gerek turizm gibi sosyal alanlarda gerekse imalat gibi üretim alanlarında girişimcilik kültürünün yaygınlaşmasına katkı sağlamak, 19 Mayıslılara bir kariyer fırsatı sunmak,

insanların üretime ve istihdama yönlendirilmesine katkı sağlamak amacıyla İŞKUR ve KOSGEB ile işbirliği yaptıklarını ve yeni işyeri açmak isteyen 19 Mayıslı girişimciler için bu desteğin önemli bir başlangıç olacağını belirtti.

Kaymakam Ekinci, "Bundan önce hazır giyim alanında 256 bin euroluk bir Avrupa Birliği projesini başarıyla uyguladık ve halen sürdürmekteyiz. Buradan mezun olan gençlerimizin çoğu bugün iş sahibi oldular. 19 Mayıs Kaymakamlığımız, İŞKUR ve KOSGEB işbirliğiyle yürüttüğümüz uygulamalı girişimcilik eğitimlerinden mezun olan girişimciler geri ödemesiz 27 bin liraya kadar destek alarak kendi işlerini kurabilecekler. Yakın zamanda bu miktar 30 bin liraya çıkarılacaktır. Kendi işini kurmak isteyen vatandaşlarımız için altın bir sermaye olan bu destekten sonra işini daha da büyütmek sabit makine ve teçhizat alımı için bu girişimcilerimiz, 2 yılı ödemesiz 4 yıl vadeli 70 bin TL faizsiz geri ödemeli desteklerden de yararlanabilecektir" dedi.

19 Mayıs İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi üyesi ve proje koordinatörü Abdullah Çilesiz, 19 Mayıs ilçesinde 70 kişinin uygulamalı girişimcilik eğitimlerine başvurduğunu ve İŞKUR tarafından belirlenen 25 girişimcinin bu eğitimleri almaya hak kazandığını belirtti.

Yapılacak olan eğitimlerin uygulama yeri olarak da Milli Eğitim Bakanlığı'nın uyguladığı Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında 12 Haziran-20 Temmuz tarihleri arasında Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda yapılacağını belirten Çilesiz, "KOSGEB Yeni Girişimci Desteği, işyeri açan girişimcilerin işletme kuruluş döneminde yaşadıkları sıkıntıları en aza indirmek için önemli bir destektir. 100 bin liraya kadar varan bu destekten faydalanabilmek için girişimcilerimizin eğitim sürecini tamamlamaları ve kabul edilebilir bir iş planı hazırlamaları gerekmektedir" diye konuştu.

Kadın girişimci Tuba İlhan, "19 Mayıs'taki Nebyan Yaylası bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm merkezi olarak ilan edildi. Ben, Nebyan'da oturuyorum. Karadeniz'in en geniş kumsalına yarım saat mesafede olan Nebyan Yaylası'nda bir konaklama merkezi kurarak ilçemin turizmine katkıda bulunmak istiyorum" açıklamasında bulundu.

Girişimcilik mülakatına katılan Kuaför Muharrem Şahin ise, "14 yıldır kuaförlük yapıyorum. Hayalimde kendi işyerimi açmak vardı ancak sermayem olmadığından işyeri açamıyordum. Eğitim almaya hak kazanırsam hayalimdeki kuaför salonunu açacağım" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kadir Ekinci 19 Mayıs Samsun Kosgeb Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title